Волинський митрополит їздив на ювілей до Філарета. ФОТО

Волинський митрополит їздив на ювілей до Філарета. ФОТО

Митрополит Луцький і Волинський Михаїл взяв участь у святковій Божественній Літургії з нагоди ювілею патріарха Філарета.

23 січня патріарх Філарет відзначав своє 90-ліття. З цієї нагоди у Свято-Володимирському кафедральному соборі м. Києва було звершено Божественну літургію, яку очолив ювіляр, – повідомляє прес-служба Волинської єпархії ПЦУ. 

Співслужили йому архієреї, які прибули до столиці привітати Патріарха з днем народження та численне духовенство. Серед них – і митрополит Луцький та волинський Михаїл.

Напередодні ювілею Президент Петро Порошенко вручив владиці Філаретові найвищу державну нагороду – орден Держави та звання героя України.

Нагадаємо, під час Об’єднавчого Собору 12 грудня 2018-го Філарет виступив проти того, щоб нову церкву очолив митрополит Михаїл. Останній на прохання патріарха написав відмову від бажання бути кандидатом на пост керівника ПЦУ. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині обікрали ще один храм УПЦ МП
Наступна новина Волинська ОДА просить, щоб СБУ розібралася з «Волиньгаз Збут»
Останні новини
Схожі новини