Михаїла «вмовили» зняти свою кандидатуру, – ЗМІ

Михаїла «вмовили» зняти свою кандидатуру, – ЗМІ
Після першого туру голосування підтримку майже порівну поділили Михаїл, Симеон та Епіфаній. Фото - Української правди

Митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній переміг у другому турі таємного голосування на посаду предстоятеля Помісної церкви України після того, як свою кандидатуру зняв митрополит Луцький і Волинський Михаїл.

Про це пише Українська правда.

Як зазначається в публікації «Митрополит Київський Епіфаній. Як в Україні з'явилася автокефальна Церква», під час собору УПЦ Київського патріархату 13 грудня предстоятель УПЦ КП Філарет сподівався одноголосно затвердити Епіфанія єдиним кандидатом. Але навіть при відкритому голосування 12 із близько 40 членів собору підтримали митрополита Луцького і Волинського Михаїла.

Іще одним кандидатом на місце предстоятеля на Об’єднавчому соборі був представник УПЦ Московського патріархату митрополит Вінницький Симеон.

За даними УП, після першого туру голосування підтримку майже порівну поділили між собою митрополити Михаїл, Симеон та Епіфаній.

«І тут позиція групи Філарета стала ключовою. Як розповів УП один із присутніх на Соборі, волинського владику "вмовили" зняти свою кандидатуру. Підтримувати ж вихідця із Московського патріархату архієреї КП не мали ні найменшого наміру. Епіфаній переміг з відривом у майже 20 голосів», – йдеться у публікації.

Нагадаємо, 15 грудня Об'єднавчий собор обрав митрополита Переяславського і Білоцерківського Епіфанія (Думенка) на пост предстоятеля автокефальної православної церкви України.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Люди штовхаються, обзивають одне одного», – лучанка, яка роздає хліб нужденним
Наступна новина Програму «Караоке на майдані» закривають
Останні новини
Схожі новини