Волинський військовий з 14-ї бригади повернувся з фронту і працює адвокатом

Волинський військовий з 14-ї бригади повернувся з фронту і працює адвокатом

Волинський військовий Сергій Лященко повернувся з фронту і нині працює у Володимирі адвокатом. 

Про поранення і реабілітацію, роботу та адаптацію  до мирного життя він розповів в інтерв ю Бугу. 

Повернувшись із Харківщини, Сергій звільнився зі служби, яку проходив у 14 бригаді, та приступив до адвокатської практики, якою він і займався до початку повномасштабного вторгнення росіян в Україну.

“Мені психологічно комфортніше вернутися до роботи, так легше відійти від військових подій, якими жив останніх десять місяців і реабілітуватися”, – каже він.

24 лютого розділило життя чоловіка, як і більшості українців, на до і після. Йому вранці подзвонила сестра, яка проживає у Сумах і повідомила, що почалась війна. О 8 ранку він уже прийшов до місцевого військкомату, але через те, щоб був не придатний до служби у мирний час та не мав військової підготовки, його відправили додому. Але ввечері вийшов указ президента про повну мобілізацію. Тож 25-го Сергія уже взяли на службу, але він мав написати заяву, що повністю бере відповідальність за стан свого здоров’я.

Маючи музичні здібності, Лященка відправили до 14 бригади в оркестр, де він пробув півтора місяця. Але військовий не хотів проходити службу у Володимирі, він рвався туди, де відбуваються військові дії.

До слова, звільнивши від росіян у вересні смт Чкаловське на Харківщині, військові 14-ї бригади повернули в населений пункт український прапор. Тоді повідомляючи про звільнення, Президент Володимир Зеленський опублікував відео зі стягом, на якому був волинянин Сергій Лященко. Кадри з цього відео з волинським воїном потрапили до новорічного звернення Президента. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Показали, як в «Центрі готовності цивільних» в Луцьку навчають домедичної допомоги
Наступна новина У Луцьку машина збила велосипедиста. ФОТО
Останні новини
Схожі новини