Показали, як в «Центрі готовності цивільних» в Луцьку навчають домедичної допомоги

Показали, як в «Центрі готовності цивільних» в Луцьку навчають домедичної допомоги

Волонтери "Центру готовності цивільних" у Луцьку 16 лютого провели перше навчання із надання домедичної допомоги в різних невідкладних ситуаціях. Одноденний тренінг організували для 20 людей.

Про це розповіла Суспільному керівниця центру, волонтерка Ольга Валянік.

Умовою участі був довільний благодійний внесок на потреби військових. Заняття відбувалися на базі Волинського національного університету.

Що робити при кровотечах, травмах, під час транспортування поранених, а також як робити серцево-легеневу реанімацію травмованій людині – розповідала під заняття інструкторка з першої меддопомоги Віра Антропова.

"Важливо, щоб кожен із слухачів відпрацював практичну навичку самостійно: один на одному і на собі, якщо це дозволяє той чи інший приклад. За один день ми викладаємо програму доступною мовою для всіх бажаючих і це реально вивчити", – каже інструкторка.

Серед учасників тренінгу – викладач історії Волинського національного університету Іван Рудянин. Зізнається, завдяки навчанню вирішив сьогодні надолужити втрачене

"Іде війна і тому справа з наданням медичної допомоги, надання долікарської допомоги – це те, що може врятувати життя не тільки собі, а й тим, хто навколо", – сказав освітянин.

Інструктори вчать надавати першу допомогу. Використовують для цього і підручні засоби, і спеціальні медичні: бандажі, турнікети.

Вирішила пройти таке навчання викладачка хореографії для дітей Олександра Бойчук. За словами дівчини, в будь-якому випадку потрібно бути підготовленим і вміти надавати допомогу. Каже, спеціально вихідний на роботі взяла, щоб прийти, взяти участь:

«Мені по роботі важливо дітям надавати першу медичну допомогу. Також з часу, коли я повернулася з-за кордону, було цікаво і я шукала такі курси, знайшла одноденний курс".

Навчання для цивільних ініціював благодійний фонд Сергія Притули спільно з волонтерським штабом "Ангар". У рамках проєкту, розповіла керівниця "Центру готовності цивільних" запланували багато напрямків: медицина, стрілецька справа, управління дронами, військова справа тощо.

"Ми готові працювати стільки, скільки потрібно, щоб забезпечити знаннями всіх людей, які цього хочуть", – зазначила Ольга Валянік.

Всі охочі відвідати навчання в першу групу не потрапили: їх запросять на інші дні. Наступне заняття запланували на 18 лютого. Більше інформації про навчання на як записатися в групу – тут 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ніби відчував, що це його останній приїзд: на Волині попрощалися з загиблим Богданом Савенком
Наступна новина Волинський військовий з 14-ї бригади повернувся з фронту і працює адвокатом
Останні новини
Схожі новини