«Волинським безробітним оплатять навчання та житло», - Роман Романюк

«Волинським безробітним оплатять навчання та житло», - Роман Романюк

У Волинському обласному центрі зайнятості розказали, як організувати навчання безробітних відповідно до сучасних вимог на ринку праці.

Захід відбувся у четвер, 27 червня.

Директор обласного центру зайнятості Роман Романюк розповів, що навчання проводять у центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості України, професійно-технічних і вищих навчальних закладах області, також безпосередньо на підприємствах, установах та у самих роботодавців за кошти Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

«Професійне навчання безробітних організовують на замовлення роботодавця. Під час навчання слухачі отримують допомогу по безробіттю, компенсацію фактичних витрат на проїзд та проживання, оплату за саме навчання. Від безробітного потрібне лише бажання вчитися та здобути професію», – додає керівник установи.

Також Романюк зазначив, що у 2019 році за період січень-травень, професійне навчання проходили 1 523 безробітних. Волиняни здобували такі професії як верстатник, електрозварник, косметик, кухар, лісоруб, перукар, рибовод, тощо.

«Ми хочемо допомогти людям знайти себе та улюблену справу. До речі, одна з перспективних форм підвищення кваліфікації безробітних – стажування на робочому місці. У квітні та травні цього року стажування із подальшим працевлаштуванням у роботодавців проходило 814 безробітних. На останок додам, що станом на 1 червня 2019 року ми працевлаштували 94,2 % безробітних волинян, які закінчили професійне навчання», – резюмує Романюк.

Після конференції відбувся інтерактивний захід «Територія майстерності» на Театральному майдані.
На локаціях працівники та роботодавці могли поспілкуватися один з одним.

На інтерактивах представили різні професійні локації на будь-який смак. Лучанам презентували робітничі професії, які є дуже перспективними та прибутковими.

Зокрема це були майстер-класи за професіями сфери громадського харчування, майстер-класи від майстрів краси, майстер-класи за професіями сфери автомобільного транспорту та металообробки та майстер-класи «Відродимо забуті промисли».

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Я як «політичний лікар» зроблю все, щоб країна відродилася», – Вячеслав Рубльов
Наступна новина У Луцьку відкрився великий ресторан на даху
Останні новини
Схожі новини