Волинські лісівники набиралися міжнародного досвіду з охорони праці

Волинські лісівники набиралися міжнародного досвіду з охорони праці

У  Волинському  обласному управлінні  лісового та мисливського господарства відбувся  навчальний семінар «Управління ризиками у лісовій галузі» за міжнародними стандартами для директорів лісогосподарських підприємств .

Фактор безпеки завжди був пріоритетним у діяльності лісогосподарських підприємств. Відповідні питання є в порядку денному фактично всіх колегій Волинського ОУЛМГ, на цьому постійно акцентує начальник управління Олександр Кватирко, – повідомляють у прес-службі лісівників.

Захід ініційований заступником начальника управління Олександром Рибчинським та головним спеціалістом відділу використання лісових ресурсів ВОУЛМГ Олександром Боровицьким. Присвячений Всесвітньому дню охорони праці, що відзначається 28 квітня.

Олександр Рибчинський, який відкривав семінар-практикум, зазначив, що кожен директор має стати прикладом. І кожна вимога, яку ставить керівник перед своїм працівником, має підтверджуватися практичними діями.

Чоловік зазначив, що охороні праці у лісовій галузі – особлива увага. Для того, щоб лісозаготівля та виробництво були безпечними, підприємства вкладають суттєві кошти. Зокрема у 2018 році на охорону праці лісогосподарськими підприємствами Волині було витрачено 14,7 млн грн.

Про те, як теоретичні знання допомагають на практиці та наскільки можливо у наших реаліях застосовувати європейський досвід, керівникам лісогосподарських підприємств розповіла та на реальних прикладах доводила один із кращих міжнародних експертів і тренерів Ольга Богданова.

Програма навчання передбачила широкий спектр найактуальніших безпекових питань. Серед них «Концепція реформування системи управління охороною праці в Україні. Очікувані зміни у законодавчому полі» та інші важливі пункти.

Кожне теоретичне твердження  закріплювалося практичними заняттями. У роботу активно включися всі без винятку. Були тести, колективні завдання і рішення, експертні оцінки, фаховий порівняльний огляд європейських, американських безпекових методик та українських, зокрема, і в лісовій галузі.

Після навчання відбулося тестування директорського корпусу. Експерт Ольга Богданова залишилася задоволеною результатами, відзначила високу підготовку та готовність учасників семінару до вдосконалення, вручила сертифікати та закликала не зупинятися на досягнутому, а власним прикладом сприяти безпеці та комфорту на підприємствах.

Волинське ОУЛМГ стало першим серед управлінь лісової галузі України, керівництво якого та директорський корпус пройшли навчання за міжнародними стандартами та отримали сертифікати.

В рамках заходу присутні мали можливість оглянути виставку дитячих малюнків на тему: «Охорона праці у лісовій галузі очима дітей».

До речі, міжнародний експерт дала їй високу оцінку і навіть констатувала, що у цьому випадку діти змусили батьків задуматися над ризиками, які чекають на тій чи іншій ділянці роботи у лісовій галузі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні ціни на житло пішли вгору
Наступна новина Авто з Європи «під ключ» за 7 днів: як замовити вигідно?
Останні новини
Схожі новини