Волинським прихисткам допомогли покращити умови для життя переселенців

Волинським прихисткам допомогли покращити умови для життя переселенців

Протягом квітня – червня громадська організація «Волинський Інститут Права» надала допомогу трьом прихисткам, щоб зробити життя вимушено переселених українців комфортнішим. Все це відбулося в межах реалізації проєкту «Шелтер» за підтримки Фонду Східна Європа.

«Поміч переселенцям – це не наша спеціалізація, але ми реагуємо на виклики часу. Таким чином, вдалося залучити кошти і разом з Фондом Східна Європа зробити не одну хорошу справу», – зазначає керівниця Волинського Інституту Права Ірина Гайдучик.

Зокрема, в межах цієї ініціативи було закуплено та передано у Смідинський прихисток 13 ліжок (2 з них для людей з інвалідністю) з матраців, 7 комодів, 9 комплектів постільної білизни та 10 подушок і ковдр. Допомогу також було надано й переселенцям, що мешкають у місцях компактного поселення для ВПО у Нововолинську. Мова йде про 14 мультиварок та 4 пральних машини. 

«Зараз у нас мешкає понад 6 тисяч українців, що лишили свої рідні домівки через війну. Для забезпечення їх потреб ми використовуємо свої ресурси, чимало допомагають місцеві жителі. Але дуже цінною для нас є й допомога громадських організацій і міжнародних фондів. У нас вже є досвід співпраці з Фондом Східна Європа і сподіваюся, що ця практика матиме продовження», – каже Новолинський міський голова Борис Карпус.

Водночас зауважимо, що завдяки реалізації на Волині проєкту «Шелтер» вдалося не лише передати прихисткам вже згадану допомогу. У травні з ініціативи Волинського Інституту Права було організовано візит посадовців Смідинської громади до Нововолинська для обміну досвідом у роботі з переселенцями.

«Ми дізналися як тут відбувається реєстрація вимушено переселених. Також побували у Центрі психологічного здоров’я, громадській їдальні та в одному з місцевих прихистків. Хоч у нас різні громади, але питання, що виникають в роботі з ВПО, однакові. Багато з того, що нам сьогодні показали, у нас теж реалізовується. Водночас, побачили й таке, що варто практикувати. Тому дякуємо всім причетним, за можливість стати кращими», – ділиться враженнями голова Смідинської громади Оксана Піцик.

Хоч діяльність Волинського Інституту Права в цьому проєкті завершена, але результати відчуваються й нині.

Так, прихистки Смідина та Новолинська стали ще комфортнішими для життя, а місцеві посадовці отримали важливі знання, що допоможуть їм бути дієвішими.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Разом до перемоги»: на Волині на благодійному ярмарку для ЗСУ зібрали понад 57 тисяч гривень
Наступна новина На Волині розшукують 23-річну дівчину, яка пішла з дому і не повернулася
Останні новини
Схожі новини