«Разом до перемоги»: на Волині на благодійному ярмарку для ЗСУ зібрали понад 57 тисяч гривень

«Разом до перемоги»: на Волині на благодійному ярмарку для ЗСУ зібрали понад 57 тисяч гривень

12 червня, у День Святої Трійці в центрі Іванич відбувся благодійний ярмарок «Разом до перемоги». Його провели місцеві волонтери, незважаючи на заборону очільників громади. Завдяки підтримці і небайдужості жителів селища, на допомогу ЗСУ вдалося зібрати понад 57 тисяч гривень.

На благодійний ярмарок, який організатори провели всупереч волі селищної ради, зібралися сотні місцевих жителів, – пише БУГ.

На захід приходили родинами і залюбки брали з собою дітей. Причиною заборони ярмарку була саме небезпека людей, на яку вони, нібито, наражатимуться своєю присутністю на заході.

На ярмарку відвідувачі смакували випічкою та різноманітними солодощами, які активістки спеціально і власноруч приготували, а також могли спробувати смачні “сухі” супи і борщі, які волонтери заготовляють і передають бійцям на передову.

Окрім цього, купували різні патріотичні сувеніри, магнітики, футболки та книжкки. А біля прохолодних коктейлів і лимонаду вишикувалась чимала черга з охочих втамувати спрагу в жарку погоду.

Подбали організатори і про розваги для малечі. Діти із задоволенням брали участь у майстер-класі із розписування печива, малювали малюнки, які волонтери передадуть військовим, смакували солодкою ватою, робили патріотичний аквагрим та ставали учасниками різноманітних конкурсів.

Чималий ажіотаж у дітей і дорослих викликала благодійна лотерея, під час якої можна було за символічну плату виграти цікаві призи.

Окрім розваг, дітям запропонували проявити свій патріотизм й продемонструвати свої вміння і вони з радістю підхопили цю ідею. Протягом трьох годин в мікрофон на імпровізованій сцені біля пам’ятника Тарасу Шевченку без перестанку звучали пісні та вірші про рідну країну, міжність й відважність нашого народу та героїзм військових. Найактуальнішими були “Ой у лузі червона калина”, ” Стефанія” та “Батько наш Бандера”.

Також писутні залюбки фотографувалися біля картини з рускім кораблем – точною копією тієї, яку випускники намалювали на подвір’ї біля ліцею №1, а дирекція звеліла знищити. Тепер же цьогорічні одинадцятикласники відновили її на стенді, спеціально для ярмарку.

Відтак жителі та гості громади гарно провели час, хоч на трошки відволіклися від важких днів війни, а найголовніше – допомогли Збройним Силам України. Загалом, завдяки небайдужості людей, організаторам ярмарку вдалося зібрати 57 тисяч 200 гривень.

У планах активістів провести ще один благодійний ярмарок. Адже, за їх словами, ми не маємо права забувати, кому зобов’язані спокійним, а головне без пострілів, життям.

Читати також: Мріяв про вишиванку. Волиняни зробили подарунок 92-річному переселенцю з Лисичанська


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Через «Устилуг» почали пропускати вантажівки
Наступна новина Волинським прихисткам допомогли покращити умови для життя переселенців
Останні новини
Схожі новини