Волинським власникам євроблях розповіли, як легалізувати авто. ВІДЕО

Волинським власникам євроблях розповіли, як легалізувати авто. ВІДЕО
Скріншот із відео

На Волині, як і в Україні загалом, триває період пільгового розмитнення автомобілів на європейських номерах. Попри встановлений дедлайн, цей процес розгортається повільно, адже автовласники не знають усіх тонкощів.

Про це – у сюжеті Сфери-ТВ.

Один із власників авто з єврономерами погоджується, що безкоштовно нині нічого не буває і до цього мають звикнути всі. Автомобілем користується вже рік і ні на мить не пошкодував про таке придбання, та й з розмитненням проблем не мав.

Речниця Волинської митниці ДФС Валентина Черниш розповідає, що до 24 лютого 2019 року кожен власник авто на європейській реєстрації може провести процедуру розмитнення, при цьому акциз буде обчислюватися за спеціальною формулою з коефіцієнтом 0,5, тобто зі знижкою 50%. 

Отож, власники «євроблях» найперше повинні звернутися до найближчого підрозділу митної служби і мати при собі певний набір документів.

«Якщо ви маєте при собі цих три основні документи – власність, зняття з обліку і фактурна вартість автомобіля, – ви можете сміливо, не виїжджаючи за кордон, іти на найближчий, будь-який орган доходів і зборів, тобто на найближчий митний пост і починати оформляти декларацію», – зазначила головний державний інспектор з питань доступу публічної інформації Волинської митниці ДФС Валентина Черниш.

Як виявилось, є різниця в розмитненні автомобілів, завезених в різних режимах так званого транзиту. Це впливає на необхідний для розмитнення перелік документів.

«Тим людям, які вже знаходяться на митній території України, для того, щоб легалізувати своє перебування в Україні, не треба виїжджати за кордон. У них не буде першого введення. Вони будуть проводити режим транзиту або редим тимчасового ввезення у вільний обіг. І для одних, і для других», – розповіла Валентина Черниш.

З реєстраційним документом на транспортний засіб та документом, який підтверджує право власності на машину, так званою купчею, варто звертатися до митного брокера задля оформлення декларації, яка затверджується електронним підписом.

Місцевий митний брокер Сергій Ліманов розповідає про проблемні питання, які можуть чекати на власників євроблях. 

«Усі, хто був у режимі транзиту річного ввезення, коли нерезидент перетинав кордон, це вже є порушення правил. Всі мають сплатити 8 з половиною тисяч гривень. Навіть якщо відмінити це право власності, тоді будь-хто може заволодіти чужим транспортним засобом і надавати його до оформлення. Це неправильно. Відповідно нормальна вимога – це обов’язково мати документ, який підтверджує право власності, це нотаріальний документ», – зазначив Сергій Ліманов.

Експерти стверджують, що нові норми вигідні для власників авто преміум-класу і не дуже вигідні для всіх інших. Проте, враховуючи всі платежі раніше і зараз, виходить, купити авто в Європі і розмитнити за новими правилами – все ж дешевше, ніж купувати точно таку ж в Україні.

За автомобіль, оцінений митницею приблизно в 1600 доларів, доведеться заплатити митних платежів близько 1800 доларів. Крім того, послуги митних брокерів, платежі в Пенсійний фонд і військовий збір при реєстрації.

До слова, станом на ранок 3 грудня Волинська митниця легалізувала 21 автомобіль на європейській реєстрації. Ще 8 уже знаходяться в зоні митного контролю на оформленні, а загалом скористалися зниженими ставками акцизного податку 800 українських громадян, які ввезли свої автомобілі в режимі імпорт. 
 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вокзал у Маневичах хочуть капітально відремонтувати
Наступна новина «Про це написав кремлівський ресурс»: голова РДА прокоментував скандал у раді на Волині
Останні новини
Схожі новини