Волинський поліцейський розповів, чи законний екозбір на Шацьких озерах

Волинський поліцейський розповів, чи законний екозбір на Шацьких озерах
Світязь. Фото: Роман Домбровський

Заступник начальника патрульної поліції у Волинській області Дмитро Хмарук відповів на невдоволеність депутата з Нововолинська через екологічний збір на території Шацького національного природного парку.

Це відбулося 24 липня під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

У режимі відеоселектору нововолинський депутат обурився, що дорогою на відпочинок його зупиняють невідомі люди із вимогою сплатити якісь кошти та поцікавився, чи законно це.

«Екологічний збір є законним і добровільним. Ваше право чи підтримувати порядок у тих місцях, куди ви і ваші діти їдуть відпочивати, чи не підтримувати його, декілька днів відпочивати, натомість не думаючи, де візьметься чистота урни, туалетів, території та інше», – сказав Дмитро Хмарук.

Він також наголосив, що зупиняють людей працівники екологічного посту, а якщо на місці є поліція, то вона слідкує там за дотриманням правил дорожнього руху.

«Статистика показує, що більшість людей, яких зупиняють, добровільно сплачують внески, виявляючи екологічну свідомість», – додав поліцейський і закликав підтримувати такі заходи.

До слова, за вартість потрапляння на територію Шацького НПП однієї людини коштує 5 гривень, в'їзд мотоцикла коштує 15 гривень, легкового автомобіля – 20 гривень, мікроавтобуса – 30 гривень, а вантажівки – 40.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку хочуть відремонтувати обсерваторію. ВІДЕО
Наступна новина Міністра проситимуть не закривати волинську шахту
Останні новини
Схожі новини