Міністра проситимуть не закривати волинську шахту

Міністра проситимуть не закривати волинську шахту
джерело фото: БУГ

Волинська обласна державна адміністрація звернеться до кількох високопосадовців з проханням вплинути на ситуацію, яка склалась із шахтою № 9 міста Нововолинська.

Про це стало відомо 24 липня під час засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

В.о. начальника управління розвитку, інвестицій та європейської інтеграції ОДА Андрій Ткачук розповів, що ДП «Волиньвугілля» хоче реорганізувати шахту таким чином, що фактично відбудеться її закриття. Через це роботу втратять 700 працівників.

Крім того, гірники не розуміють причин закриття шахти, адже вона нібито стала самоокупною.

За словами посадовця, Волинську ОДА не влаштовують рішення без узгоджень, адже жодне рішення «Волиньвугілля» не було узгоджене з адміністрацією.

Отож, щоб висловити позицію адміністрації з цього питання та для врегулювання ситуації від ОДА направлять листи міністру енергетики та вугільної промисловості Ігорю Насалику, голові УСБУ Василю Грицаку та прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинський поліцейський розповів, чи законний екозбір на Шацьких озерах
Наступна новина «Ваш родич у поліції»: на Волині активізувалися шахраї
Останні новини
Схожі новини