Волинський студент назбирав у Німеччині 5 тонн гуманітарної допомоги та привіз її до Луцька. ВІДЕО

Волинський студент назбирав у Німеччині 5 тонн гуманітарної допомоги та привіз її до Луцька. ВІДЕО

Молодик із села Небіжка Луцького району привіз на Волинь 5 тонн гуманітарної допомоги з Німеччини. Він – студент одного з тамтешніх університетів, тож разом із небайдужими людьми зумів зібрати найнеобхідніше для українців, які постраждали від ворожих обстрілів та бомбардувань.

Про це повідомляє 12 канал.

Тарас навчається в одному з німецьких вишів. З початком повномасштабної війни в Україні, розповідає, взявся волонтерити. Згодом виникла ідея поїхати в Німеччину і там разом із друзями у міру можливості зібрати найнеобхідніше для українців.

«Навчаюся в місті біля Гановера. Там я спочатку зробив збір допомоги, в університеті нам це дозволили, і наступні 4 дні я збирав у грузинському ресторані, де працював. І там дозволили збирати з 10-ї до 15-ї кожен день», – розповів студент.

Юнак сконтактував з волонтерами Луцького центру допомоги переселенцям, аби скласти список потреб і завдяки спільній роботі доставити вантаж на Волинь.

Інформація швидко розійшлася серед німців, і за кілька тижнів вдалося назбирати 5 тонн гуманітарної допомоги.

«Бачимо, що дуже багато є дитячих речей, дитячих колясок, того, що якраз і потребують, бо сім’ї приїжджають і не мають можливості взяти найнеобхідніше для дитини, бо проходили або зеленими коридорами, або поспіхом збиралися», – каже очільниця міського управління соціальних служб Ліна Галан.

Є тут також засоби гігієни, посуд, іграшки, постіль і навіть електрична техніка.  Через свята вантаж дещо затримався в дорозі, втім нині все вже на місці. Волонтери посортують допомогу і відправлять сім’ям, деякі речі залишать у центрі. Тарас же каже, що на цьому зупинятися не збирається.

Нагадаємо, що рятувальники Волині за сприяння волонтерів та небайдужих громадян, органів місцевої влади, керівників організацій, підприємців зібрали понад тонну кілограм гуманітарної допомоги для своїх колег у Чернігівській області. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Сьогодні на Волині знову знешкодять вибухівки часів Другої світової
Наступна новина Відкривають «Волинську Голландію». Відвідувачів чекають вже 6 травня
Останні новини
Схожі новини