Зеленський звільнив одразу п'ятьох українських послів

Зеленський звільнив одразу п'ятьох українських послів
Фото ОП України

Президент Володимир Зеленський підписав укази про звільнення ще п'ятьох українських послів.

Відповідні укази опублікували на сайті Офісу президента, – пише «Громадське».

9 липня Зеленський підписав укази про звільнення Євгена Перебийноса з посади посла України в Чеській Республіці, Вячеслава Яцюка – з посади посла у Норвегії, Любові Непоп – з посади посла в Угорщині.

Також Зеленський звільнив посла України у Німеччині Андрія Мельника: після його інтерв'ю німецьким журналістам (під час якого обговорювали Степана Бандеру). 

Міністерство закордонних справ відхрестилося від слів Мельника, а очільник МЗС України Дмитро Кулеба провів розмову з главою МЗС Польщі.

Також президент підписав указ про звільнення Ігоря Поліхи - він був послом України в Індії, Мальдивах, Непалі, Шри-Ланці та Бангладеш за сумісництвом.

До слова, це вже не вперше з початку активної війни Володимир Зеленський проводить кадрові зміни серед українських послів. У березні він підписав указ про відкликання пані посла України в Марокко Оксани Васильєвої та посла України в Грузії Ігоря Долгова.

Тоді Зеленський попереджав, що посадовці мають працювати на користь держави, а не просто триматися за посаду.

«Є ті, хто працює разом з усіма на оборону держави, на те, щоб Україна могла вибороти своє майбутнє, - ми цінуємо роботу кожної такої людини. А є ті, хто марнує час і працює тільки на те, щоб залишатися при посаді [...] З усією повагою: не буде зброї, не буде санкцій, не буде обмежень для російського бізнесу - шукайте, будь ласка, іншу роботу», - казав тоді президент.

Після цього у травні Зеленський своїм указом також звільнив Валерія Кірдоду з посади посла України у Нігерії та у Камеруні за сумісництвом.

А наприкінці червня Зеленський підписав укази про звільнення українських послів одразу в п'яти країнах: Грузії, Словаччині, Португалії, Ірані та Лівані.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський підписав законопроєкт №7418, який передбачає повернення мита та ПДВ на імпортні товари та розмитнення автомобілів (з 1 липня).


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку завершують ремонт теплотраси, який тривав більше місяця
Наступна новина На Волині попрощалися з загиблим військовим Олегом Поліщуком
Останні новини
Схожі новини