Волинського письменника Василя Слапчука нагородили міжнародною медаллю

Волинського письменника Василя Слапчука нагородили міжнародною медаллю
Василь Слапчук

Волинський письменник Василь Слапчук став лауреатом Міжнародної літературно-мистецької медалі Мігеля де Сервантеса за 2020 рік.

Про це із посиланням на пресцентр Міжнародної літературно-мистецької Академії України повідомляє Українська літературна газета.

Відзнаку заснували артцентр «Букісан» (Іспанія, Мадрид) та Міжнародний артцентр «Klas’s Arts Center San Francisco» (США, голова міжнародного журі – Алекс Клас). Організатори та члени журі представляють три країни: Іспанію, США та Німеччину.

Також цьогорічним лауреатом почесної відзнаки став український письменник Олег Гончаренко.

Торік цю почесну відзнаку отримали українці Тетяна і Сергій Дзюби – за книжку віршів «Голоси двох поетів», яка успішно вийшла іспанською та українською мовами (в перекладі Галини Шитікової де Ескобар) водночас в Іспанії та Болівії.

Мігель де Сервантес Сааведра (1547-1616) – іспанський письменник, класик світової літератури, автор знаменитого «Дон Кіхота», який вважають першим сучасним романом та одним із найкращих творів світу.

Нагадаємо, Василь Слапчук номінований на антипремію «Золотий хрін» за найгірший опис сексу. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Олиці поляки реставрують один із найстаріших волинських костелів
Наступна новина Новий тариф на доставку газу збитковий, – «Волиньгаз»
Останні новини
Схожі новини