Волинського священика звинуватили в роботі на Москву

Волинського священика звинуватили в роботі на Москву

У Сумській області правоохоронці затримали Серафима Никитюка під час проходження митного контролю. При затриманні у нього було вилучено 65 тисяч доларів, які він віз в Московську Патріархію за вказівкою митрополита Павла (Лебедя).

Про це йдеться у повідомленні Волинської єпархії Київського патріархату.

За даними «Релігійної правди», яка посилається на джерело в УПЦ (МП), іподиякон діяв нібито за вказівкою керівництва, гроші отримав у церковній лавці, аби доправити до Москви, в Патріархію. Хоча сам клірик стверджує: збирався закупити церковні товари.

На думку митрополита Луцького і Волинського Михаїла, придбання начиння, духовної літератури тощо за кордоном при добросусідських відносинах між народами не можна вважати чимось поганим. Проте коли триває війна, а Російська Православна Церква духовно підтримує і керівництво країни-агресора, і опікується її воїнами, то таку співпрацю слід розцінювати не інакше як злочин проти українського народу.

До речі, теперішній намісник Києво-Печерської лаври владика Павло став священиком, а пізніше й ченцем у луцькому кафедральному соборі Святої Трійці (1988–1989 рр.). Але якщо громада собору вже давно в Київському Патріархаті, то цей архієрей, натомість, не приховує проросійських поглядів.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Це рейдерське захоплення», - рекламіст відмовився встановлювати нові борди через шалені тарифи
Наступна новина Сергій Котюк звітує перед виборцями
Останні новини
Схожі новини