Волинську лікарню залишили без фінансування. Закривають два відділення

Волинську лікарню залишили без фінансування. Закривають два відділення

У Берестечківській районній лікарні № 2 закривають два відділення: стаціонарні терапевтичне та педіатричне.

Про це розповів Суспільному головний лікар Павло Звонар. Каже: зараз у лікарні працює 54 людини.

Зі слів головного медика закладу, із січня 2021 року 16 людей звільнять, частину персоналу переведуть на пів ставки – залишиться працювати амбулаторія сімейної медицини.

Павло Звонар розповів, що Національна служба здоров'я України в контракті перебачила три умови, дві з яких виконали. Третю, каже, не вдалося, адже не ввели в штат двох анестезіологів. "Два анестезіологи мені не зрозуміло навіщо – навіщо на 30 ліжок два анестезіологи", – підкреслив

Якщо лікарня позбавлена державних субвенцій, то її на утримання може взяти громада, інший вихід – стати філіалом Горохівської центральної районної лікарні, – прокоментувала ситуацію керівниця обласного управління охорони здоров’я Людмила Тимощук.

На лікарню з міської ради виділили гроші на оплату комунальних послуг, проте на заробітну плату не можуть, – каже юрист громади Олег Якимчук. Із його слів, на оплату праці можуть бути використані тільки кошти за угодою з НСЗУ.

У районний центр зайнятості працівники ще не зверталися, каже директорка Горохівської філії центру зайнятості Ірина Рабінська. Із її слів, нині у філії немає навіть 500 вакансій.

Нині працівники Берестечківської лікарні написали колективне звернення до Луцької районної ради, яка є балансоутримувачем Берестечківської лікарні, аби виділили гроші на зарплату.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За минулу добу в Україні виявили 6 988 випадків коронавірусу
Наступна новина «Київстар», Vodafone і Lifecell: в Україні з 1 січня здорожчає мобільний зв'язок
Останні новини
Схожі новини