Волинян безкоштовно перевірятимуть на ВІЛ та гепатит С і В

Волинян безкоштовно перевірятимуть на ВІЛ та гепатит С і В
Фото ілюстративне

Волинянам пропонують безплатно та анонімно обстежитися на вірусні гепатити В і С, а також ВІЛ-інфекцію.

Відповідне повідомлення оприлюднив Волинський обласний центр громадського здоров'я.

Захід відбуватиметься в рамках Європейського тижня тестування на вірусні гепатити.

Пройти експрес-тестування можна цього тижня з понеділка по п’ятницю в КП «Луцький центр первинної медичної допомоги №1» (м. Луцьк, вул. Бенделіані, 7) з 10:00 до 13:00.

«Процедура тестування – швидка та безболісна. Результат швидкого тесту буде готовий уже за 15 хвилин: до 5 хвилин – підготовка і забір крові з пальця, 10 хвилин – очікування результату», – розповіли у центрі громадського здоров’я.

Перед тестуванням можна отримати консультацію лікаря щодо ВІЛ-інфекції, вірусних гепатитів В та С.

Читати також: Чи завжди втрата нюху свідчить про коронавірус? Роз’яснення луцької лікарки

Довідково
За даними Центру громадського здоров’я України, близько мільйона українців не знають, що мають у своєму організмі вірус гепатиту С. Ще 60 000 – не знають про свій ВІЛ-позитивний статус.
Вчасне виявлення вірусів в організмі гарантує найменшу шкоду здоров’ю. Що раніше вірус виявлять, то раніше людина потрапить під медичний нагляд та розпочне лікування.
Наразі повністю вилікуватися від ВІЛ неможливо. Проте сучасна антиретровірусна терапія гарантує повноцінне та здорове життя усім людям, що мають ВІЛ.
Гепатиту С можна позбутися повністю за 3 або 6 місяців. Держава закуповує якісні та безпечні ліки, які може отримати кожен хворий на гепатит С.
Цього року в Україні є 29 815 курсів для лікування від вірусного гепатиту С. Тобто держава може вилікувати близько 30 000 українців безплатно.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку відсьогодні перекривають вулицю Сенаторки Левчанівської
Наступна новина На Волині – понад 400 нових хворих на коронавірус. 250 людей одужало, четверо – померло
Останні новини
Схожі новини