На Волині зафіксували спалахи вірусного гепатиту А

На Волині зафіксували спалахи вірусного гепатиту А
Фото ілюстративне

Цьогоріч на Волині вірусний гепатит А зареєстрували уже у 12 людей. За відповідний період минулого року захворіло на цю недугу всього три особи у нашій області.

Про це у програмі «Актуально» на 12 каналі розповіла заступниця гендиректора Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Ірина Єнжиєвська.

«Захворіли мешканці Турійщини і Любомльщини. В анамнезі у них була подорож в Закарпаття і до Польщі. Ця хвороба набула поширення в сімейних осередках», – повідомила гостя студії.

Довідково: Вірусний гепатит A – інфекційне захворювання печінки, відоме ще за назвою «хвороба Боткіна». Передається через немиті руки, внаслідок вживання забруднених харчів або води.
Найбільш розповсюджені симптоми: виражена загальна слабкість та підвищена втомлюваність, підвищення температури тіла, втрата апетиту, діарея, блювання, важкість у правому підребер’ї, потемніння сечі, жовтяниця (пожовтіння склер та шкіри).
Для профілактики захворювання потрібно дотримуватися правил особистої гігієни: мити руки перед їдою, а також після кожного відвідування туалету, добре мийте овочі, фрукти, зелень, ягоди. Для профілактики інфікування гепатитом А існує ефективна вакцина.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/j_eoZtQVvtM" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen></iframe>

Читати також: Мавпяча віспа може дійти до України – головний санлікар

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Володимир-Волинська громада попрощалася з двома загиблими Героями
Наступна новина Лучанин залишив бізнес, щоб захищати Україну
Останні новини
Схожі новини