Волинян почали щеплювати від коронавірусу вакциною Moderna

Волинян почали щеплювати від коронавірусу вакциною Moderna

Волинян розпочали щеплювати від коронавірусної інфекції вакциною Moderna.

Вакцину розподілили у семи центрах вакцинації, які діють в області, – розповів Суспільному керівник обласного управління охорони здоров’я Роман Рудоквас.

Попередньо на Волинь надійшло 1 780 флаконів, тобто 26 700 доз препарату.

У центрі вакцинації в Луцькому центрі первинної медичної допомоги № 2 на щеплення вакциною Moderna 26 липня записалися 30 людей.

Першою отримала щеплення від COVID-19 лучанка Катерина Паксіватова. Зі слів жінки, під час епідемії читала інформацію про різні препарати та виробників, тому вирішила щеплюватися вакциною Moderna.

Перед щепленням лучани заповнюють анкету, далі лікар оглядає пацієнта та перевіряє стан його здоров'я, після чого приймає рішення про щеплення.

Під час щеплення людині вводять антиген, тобто вірус в ослабленій формі, який дозволяє сформувати пам'ять і зменшити перебіг тяжкості захворювання, якщо таке станеться, – каже завідувачка тимчасового інфекційного стаціонару в Луцьку Тетяна Хлєбік.

Лікарка мобільної бригади з вакцинації Аліна Алєксєйчук зазначила, що записатися на щеплення вакциною Moderna може кожен охочий.

"Кількість доз у флаконі – 15, тому потрібно записатися попередньо. Центр вакцинації працює у будні та вихідні дні з 9 до 15 години", – поідомила лікарка.

Наразі в Луцькому центрі первинної медичної допомоги № 2 медики щеплюють вакцинами AstraZeneca, CoronaVac, Pfizer та Moderna, розповіла медична директорка установи Світлана Бойко.

"На сьогодні Moderna, майже як і Pfizer, має 94 % ефективності. Це хороший показник. Moderna в області достатньо, і черги такої, як на Pfizer немає", – зазначила меддиректорка лікарні.

Станом на 25 липня, в області зробили понад 91 тисячу щеплень від коронавірусної хвороби, додав керівник обласного управління охорони здоров’я Роман Рудоквас.

Де ще у Луцьку можна вакцинуватися – дивіться тут.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Горохові лікарня може залишитись без опалення
Наступна новина Чи продають у луцьких аптеках ліки дітям
Останні новини
Схожі новини