Волинян просять підписати петицію про присвоєння звання Героя бійцю Андрію Лахаю

Волинян просять підписати петицію про присвоєння звання Героя бійцю Андрію Лахаю

Збирають підписи під петицією про присвоєння звання Героя України загиблому захисникові із Великої Глуші Камінь-Каширської громади Андрію Лахаю.

Звернення опублікували на офіційному інтернет-представництві Президента України, – пише Полісся.

Військовослужбовець Збройних сил України Андрій Лахай перебував на військовій службі у 2018-2019 роках. На початку повномасштабного вторгнення, не вагаючись, відразу пішов боронити Україну. Служив у 14-ій окремій механізованій бригаді імені князя Романа Великого.

Андрій завжди демонстрував відвагу та мужність, рятував своїх побратимів. Стримував ворога та йшов у наступ на різних напрямках: у Київській, Луганській, Донецькій, Херсонській, Харківській областях. Захисник неодноразово був поранений і мав контузії, але його стійкість духу вражала і надихала. На жаль, 26-річний Андрій Лахай загинув.

«Загинув за свободу і незалежність 14.03.2023 року в селі Гряниківка на Харківщині під час бойового завдання, але в рідну домівку прибув тільки 08.12.2023 року, вважався безвісти зниклим 8 з половиною місяців. Похоронили Героя у його день народження, що додало більше болю і суму», — йдеться у зверненні до Президента.

Ще за життя Андрія відзначив Головнокомандувач Збройних сил України почесним нагрудним знаком «За взірцевість у військовій службі» ІІ ступеня. Зараз для захисника просять надати звання Героя України. Збір підписів під петицією розпочався 11 грудня.

Підписати петицію можна натиснувши ТУТ.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На війні загинув Герой з Волині Микола Ярмошук
Наступна новина Тайна успіху MG: що робить їх автомобілі такими популярними?
Останні новини
Схожі новини