Волинянам дали поради, скільки води потрібно мати в запасі і як її знезаразити

Волинянам дали поради, скільки води потрібно мати в запасі і як її знезаразити

Через обстріли росії міста України під загрозою відключення централізованого водопостачання або вже стикнулися з цією проблемою. Відтак жителям міст рекомендують завчасно створити запас питної та технічної води. 

Волинські епідеміологи опублікували низку правил, які необхідно знати при зберіганні води.

Зберігати воду питну передусім рекомендують в закритих ємностях. За потреби зробити позначення «Вода для пиття», «Вода для технічних потреб», «Вода для господарських потреб». Як правило, роблять 2–3-добовий запас.

У разі відключення централізованого водопостачання, органи місцевої влади мають працювати над забезпеченням населення привізною питною водою. Про місця та графік підвезення питної води вони мають інформувати населення.

Також можна використовувати питну воду з бюветів, колодязів, шахтних криниць.

Для пиття та приготування їжі воду потрібно кип’ятити не менше 10 хвилин від моменту закипання. Це ефективний метод знезаражування води.

Воду з відкритих водойм можна використовувати тільки для технічних цілей.

При умовах використання для пиття води з не перевірених джерел є ризик спалахів інфекційних хвороб.

Якщо з’являються ознаки інфекційних хвороб — підвищення температури тіла, лихоманка, запамарочення, головний біль, болі в животі, нудота, пронос, нежить, кашель, пожовтіння шкіри, склер очей, висипи на тілі, поява гнойників тощо — негайно звернутися по медичну допомогу! Застерігають, не допускати самолікування тому, що перебіг багатьох інфекційних хвороб змінний і може бути незвичним.

Читайте також: Дощ, мокрий сніг, ожеледиця: на Волині прогнозують погіршення погоди

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На війні від рук окупантів загинув волинянин Дмитро Гаврилюк
Наступна новина Сім'ї загиблого Героя з волинської бригади вручили його орден «За мужність». ФОТО
Останні новини
Схожі новини