Волинянам не заборонили відвідувати храми на Великдень

Волинянам не заборонили відвідувати храми на Великдень
Фото ілюстративне

На Великдень на Волині не діятимуть заборони на відвідування храмів та кладовищ. Натомість волинянам рекомендують залишатись вдома, а в разі відвідування церков – дотримуватись дистанції.

Про це стало відомо у середу, 15 квітня, під час брифінгу в ОДА.

«Я розумію почуття вірян і людей, які зараз на роздоріжжі – йти чи не йти до храму. Але прошу всіх бути виваженими і залишитись вдома. Віра у нас в серці, а не в храмі», - зауважила заступниця голови ОДА Тетяна Щербак.

З її слів, цими вихідними діятиме режим обмеженого пересування. Йдеться про проміжок з 13:00 суботи до 06:00 вівторка. Нагадаємо, юрист пояснив, що це рішення ОДА має рекомендаційний характер.

«Багато разів велись перемовини з настоятелями храмів про онлайн-трансляцію. Заборонити відвідувати храми ми не можемо, але можемо рекомендувати залишатись вдома», – сказала посадовиця.

Вона зазначила, що у приміщенні храму повинно бути не менше 10 квадратних метрів площі, а на вулиці потрібно дотримуватись дистанції 1,5-2 метри дистанції. За порушення поліція складатиме протоколи.

Закривати кладовища під час поминальних днів також поки не планують. «Не виключаю, що такі рішення будуть – додаткові засідання комісії ще відбуватимуться», – додала Тетяна Щербак.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині 20 нових випадків коронавірусу. Помер ще один хворий
Наступна новина Обсервація обов’язкова, але не для всіх. Волинян, які протестували на «Ягодині», відпустили додому
Останні новини
Схожі новини