Волинянам розповіли, як уберегти здоров'я під час відпочинку на природі. ВІДЕО

Волинянам розповіли, як уберегти здоров'я під час відпочинку на природі. ВІДЕО
Фото ілюстративне

Сонячна суха природа сприяє тому, що дедалі більше волинян виїжджає до лісу на відпочинок. Однак навіть добре сплановане дозвілля можуть зіпсувати комахи, особливо кліщі, або ж харчове отруєння.

Як цього не допустити – у сюжеті Сфери-ТВ.

Збираючись на природу, важливо знати, як уберегтись від інфекції, харчових отруєнь та як захистити себе від комах, адже вони розносять небезпечні хвороби, про що й застерігають лікарі.

«З’явилося перше сонечко, і можуть бути активними перші зоонози, зокрема кліщі. В нас в Україні у 20 тисяч людей були зафіксовані укуси кліщів. Близько 2 тисяч були інфіковані», – розповіла лікар загальної практики – сімейний лікар «КП «Луцький ЦПМД» – поліклініка 1» Тетяна Кравчук.

Тому, радить, після відпочинку слід поспостерігати за своїм самопочуттям та шкірою, зокрема чи немає укусів.

Надійним захистом від кліщів стане закритий одяг з прилягаючими манжетами, головний убір, щоб прикрити голову і шию. На ноги – довгі шкарпетки, аби у них заправити штани. Це має не дуже естетичний вигляд, зате захистить від комах. За словами Тетяни Кравчук, такий захист шкіри – це, так би мовити, перша допомога від шкідників.

Кліщі переносять близько півтори сотні інфекцій. Найпоширеніші – кліщовий енцефаліт і хвороба Лайма. Небезпека полягає в тому, що укус цього шкідника безболісний.

Як видалити кліща – розповідає фахівець.

«Це треба робити дуже акуратно, щоб не було ніяких залишків. Це можна робити за допомогою пінцета, нитки, або викручуючи (не вириваючи!) кусочком марлі, щоб нічого не залишилося, щоб не було інфікування», – каже Тетяна Кравчук.

Що ж стосується  харчових отруєнь, лікар наголошує: «На природі нема такої стерильності, як удома, тому можуть бути якісь кишкові інфекції. Тому, якщо їхати на природу, треба підготуватися заздалегідь».
 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волинь приїде віце-прем'єр-міністр
Наступна новина В Україні хочуть запровадити ще одне свято
Останні новини
Схожі новини