Волиняни почали економити газ. «Волиньгаз» каже про збитки

Волиняни почали економити газ. «Волиньгаз» каже про збитки

Загальний обсяг споживання газу у Волинській області за перше півріччя 2019 року склав майже 199 млн куб. м, що на 21 % менше, ніж у 2018 році. В результаті чого, АТ «Волиньгаз» недоотримало близько 37,4 млн грн запланованої тарифної виручки.

Споживання блакитного палива скоротилося серед більшості категорій споживачів. Бюджетна сфера використала газу менше на 0,754 млн куб. м (14,8%), промисловість - на 9,631 млн куб. м (29%), населення - на 36,472 млн куб. м (24,2%), а теплопостачальні підприємства - на 5,379 млн куб. м (8,7%).

«Зі зменшенням тарифної виручки компанії суми витрат необхідних для експлуатації газорозподільних мереж, роботу аварійно-диспетчерської служби залишаються незмінними і навіть зростають з року в рік, - зазначив голова правління АТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя. – Тому оптимальним для ринку газу України є модель тарифу на розподіл, в якій врахована заявлена потужність». 

Компанія АТ «Волиньгаз» вітає кроки НКРЕКП щодо застосування європейських принципів при встановленні тарифів на розподіл газу. Такий підхід буде сприяти розвитку енергоефективності та економії газу.

Рівномірні щомісячні платежі за послугу доставки природного газу зменшать фінансове навантаження на споживача в опалювальний період і дозволять операторам ГРМ чітко спрогнозувати свої доходи та витрати. Але АТ «Волиньгаз» пропонує дати можливість споживачам сплачувати за фактично використану потужність, а не номінальну приєднану потужність, як це передбачено діючою Методикою.

За матеріалами прес-служби АТ «Волиньгаз»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку виступить блогер, у якого - 1,7 мільйона підписників
Наступна новина «Вдягайте годинник, сідайте у Ferrari, приїздіть на стадіон»: Рубльов запросив Мартиняка на дебати
Останні новини
Схожі новини