Волиняни, які прихистили переселенців, отримали понад 17 мільйонів компенсації

Волиняни, які прихистили переселенців, отримали понад 17 мільйонів компенсації
Фото ілюстративне з відкритих джерел

Понад 17 мільйонів гривень компенсації за комунальні послуги за пів року отримали волиняни, які прихистили у своїх домівках переселенців.

Про це розповіла Суспільному заступниця начальника обласного управління житлово-комунального господарства Вікторія Темчишена.

Кошти на компенсації надходять з резервного фонду держбюджету, які перераховують виконавчі органи місцевого самоврядування, та від міжнародних організацій. Зі слів посадовиці, за травень власники помешкань отримували компенсації від Управління Верховного Комісара ООН у справах біженців, у червні, липні та серпні – від Товариства Червоного Хреста України.

Заяву на отримання компенсації потрібно подавати з 1 до 5 числа щомісяця, – говорить директорка Центру надання адміністративних послуг у місті Луцьку Лариса Карп’як. Послугу можна отримати безпосередньо в департаменті ЦНАПу та його філіях, на віддалених робочі місцях адміністраторів ЦНАПу, а також через звернення на електронну пошту.

Для подання заяви власник житла повинен мати з собою паспорт, ідентифікаційний код, реквізити соціального рахунку і документи на власність, в якій проживають переміщені особи, – розповіла заступниця начальника адміністративного відділу Алла Агріпініна.

Зі слів Лариси Карп’як, звертатися із заявою на відшкодування необхідно щомісяця. Отримати компенсацію можуть і родичі.

"Вартість компенсації за один людинодень – 14 гривень 70 копійок. Якщо, наприклад, діти, які одружилися і мають свою сім’ю, переїхали з окупованої території сюди навіть до батьків, вони вже не є членами родини, такі можуть подавати теж документи на компенсацію", – зазначила посадовиця.

Довідково: З 1 жовтня в Україні удвічі зростає компенсація власникам квартир та будинків, які безкоштовно прихистили переселенців. За одну людину вона становитиме 900 гривень на місяць замість 450, – повідомили в Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

Читайте також: У Нововолинську хочуть збудувати житло для переселенців


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У луцькому центрі реабілітації «Пролісок» – нова керівниця
Наступна новина На Волині зникла безвісти 83-річна жінка
Останні новини
Схожі новини