Волинь продовжує приймати переселенців

Волинь продовжує приймати переселенців

Упродовж минулого тижня, з 16 по 26 грудня в області розселили ще 91 переселенця.  Загалом на Волині прийняли уже 78 824 переміщених осіб.

Як інформують у Волинській ОВА, серед жителів постраждалих регіонів, які були змушені покинути свій дім: 29 356 осіб працездатного віку, 2308 – осіб з інвалідністю, 7725 – пенсіонерів, а також 65 багатодітних сімей та 9 сімей батьків-одинаків.

Нагадаємо, в рамках допомоги внутрішньо переміщеним особам із житлом, Уряд компенсує комунальні витрати громадам, які безкоштовно розміщують у себе переселенців.

Так, у Волинській області за ініціативою «Прихисток» тимчасово розміщено 19,4 тис. осіб та компенсовано 15,8 млн грн (на умовах постанови Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 № 333).

Також 8,1 млн гривень з держбюджету компенсовано за оплату комунальних послуг, що надаються під час розміщення тимчасово переміщених осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ«Поїхав, коли мною зацікавилася ФСБ», – лікар з Куп’янська, який тепер живе на Волині


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Донеччині обірвалося життя 19-річного воїна з Волині
Наступна новина На Сході під час виконання бойових обов'язків помер волинянин Іван Круглій
Останні новини
Схожі новини