Волинянин отримуватиме довічну державну стипендію

Волинянин отримуватиме довічну державну стипендію
Фото ілюстративне. Джерело: pogliad.ua

Президент Петро Порошенко призначив волинянину довічну стипендію. 

Про це йдеться в указі на сайті глави держави від 11 вересня.

Згідно з документом, для 46 жителів країни, які є учасниками бойових дій у період Другої світової війни 1939 - 1945 років, призначили довічні державні стипедії. Серед них і волиняни Ілля Сизонець

Як ідеться на сайті Ратнівської районної ради, Ілля Сизонець – почесний громадянин Ратнівського району, зараз мешкає у Луцьку. 9 березня цього року йому виповнилося 96 років.

На початку Великої Вітчизняної війни Ілля Сизонець захищав Брестську фортецю, у 1941—1944 роках партизанив у Барановичській та Пінській областях. З квітня 1943 року по березень 1944 року був командиром розвідувально-диверсійного взводу Брестського партизанського з’єднання, яке діяло і в Ратнівському районі.

З березня 1944 по травень 1945 року – командир взводу і командир батареї протитанкових гармат у складі 70-ї армії Другого Білоруського фронту. У 1941, 1943 та 1945 році чоловік отримав важкі поранення. За бойові заслуги удостоєний шести орденів та 23 медалей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинянка отримала почесне звання від Президента


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 16 вересня
Наступна новина Волинянка готує зефір із лавандовим соком. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини