Після роботи додому не йдуть: на волинському підприємстві роблять і відправляють на фронт буржуйки

Після роботи додому не йдуть: на волинському підприємстві роблять і відправляють на фронт буржуйки

З початку року на одному з волинських підприємств збираються працівники та небайдужі для того, щоб виготовляти буржуйки для військових. Працюють на вихідних та після роботи. За цей час їм вдалось зробити 700 буржуйок та 150 відправити бійцям, повідомляє Суспільне.

Підприємець Дмитро Уринюк розповів, що на ідею робити буржуйки з порожніх балонів з-під фреону натрапив в інтернеті. Через соцмережі повідомив про потребу в балонах, люди почали їх привозити. Хтось по два, хтось по десять, а хтось і по двадцять.

У вихідні, в цеху, де виготовляють спортивний інвентар та мангали, збирається півтора десятка чоловіків, які роблять буржуйки для військових. Староста села Лище пише в групу і хлопці своїми машинами приїжджають. Працюють там в суботу і в неділю. 

Олександр Гриценя професійним зварювальником працює вісім років на фірмі Дмитра Уринюка. Коли основну роботу завершує, додому не йде – алишається робити буржуйки.

Каже: перевагою цих буржуйок є те, що вони легкі. Важать до трьох з половиною кілограмів. Їх легко можна перенести з однієї позиції на іншу та використовувати в окопоах.

Для виготовлення буржуйки за основу береться балон. Вирізаються двері, комин, далі майстри все зварюють зварювання. На одну буржуйку майстри витрачають 150 гривень. Найдорожче, – каже Дмитро Уринюк, – це комин і погодувати хлопців.

Гроші на комплектуючі для буржуйок майстри вкладають свої або донати знайомих та рідних. Через волонтерів понад півтори сотні таких буржуйок вже поїхало на передову.

Як  розповів волонтер Ігор Шевчук, оборонці винахід оцінили. 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/0srzsN-IebA" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині чоловік викрав фуру. Його затримали. ФОТО
Наступна новина Волинянка в Естонії організувала виготовлення окопних свічок
Останні новини
Схожі новини