Волинянин створює мініатюри замків, фортець та церков. Виготовив вже понад 300 споруд

Волинянин створює мініатюри замків, фортець та церков. Виготовив вже понад 300 споруд

Більш як 300 маленьких замків, церков, фортець і інших малих архітектурних споруд виготовив волинський майстер Валерій Потапчук. Чоловік створює мініатюри вже 15 років, зараз навчає цьому дітей з різних куточків області.

Міні-споруди чоловік вигадує сам. Точних копій справжніх замків, каже, ще не робив. Розповідає: фантазія приходить в процесі підбору каміння і матеріалів. Кожна деталь споруди – реалістична, – пише Суспільне.

"Десь використав сервіз старий, елементи від світильників старих, їх на металоломі купив", – каже Валерій Потапчук. Частина колекції майстра розташована на подвір’ї обласного еколого-натуралістичного центру.

Мінізамки, каже, морозу не бояться, бо в основі намагається використовувати природне каміння та стійкі матеріали.

Чоловік працює керівником гуртка ландшафтного дизайну у Волинському обласному еколого-натуралістичному центрі. Восьмикласниця Іванна Адамчук приїжджає на гурток разом з однокласницею і подругою Анною Борщіюк.  Школярки розповідають: їхати на гурток їм далеко, але занять не пропускають, бо створення мініспоруд їх захопило.

Читайте також: «Волинський Фаберже» встановив нові світові рекорди. Хочуть відкрити його музей-садибу

"Ми вибирали кожен собі камінь з яким працюватимемо, заміри робили. Малювали ескіз, кожен собі придумував який замок хоче і по ньому складаємо його", – пояснює учениця Іванна Адамчук. Її подруга Анна Борщіюк нині працює над замком, яким планує поставити на подвір'ї свого будинку.

Майстер каже: частину елементів купують, дещо знаходить на металобрухті. Батьки приносять світильники, старі плафони, з яких діти майструють куполи замків. Особливої технології з виготовлення замків, церков та фортець немає. Майстер працює за власною технікою.

Заняття гуртка безплатні і відбуваються щонеділі. Будувати фортеці щоразу приходять понад 20 учнів. Також майстер проводить онлайн уроки для дітей з сільської місцевості, яким важко дістатися до Луцька.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В центрі Луцька водійка зламала дерево і втекла. Відео
Наступна новина «Карантинні» 8 тисяч для ФОПів. Розказуємо, як подати заяву
Останні новини
Схожі новини