Волинянин в окупованому Херсоні працював на росіян

Волинянин в окупованому Херсоні працював на росіян

Уродженця Ковеля судитимуть за співпрацю з росіянами під час окупації Херсону.

Про це йдеться в ухвалі про застосування запобіжного заходу Центрального районного суду міста Миколаєва, пише Район. Херсон. 

Зазначається, що 20 лютого 2023 року правоохоронці затримали його в порядку ст.208 КПК України і повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.7 ст.111-1 КК України. 

З метою встановлення контролю на території тимчасово окупованого міста Херсон невстановлені особи з числа військових та представників спецслужб рф створили незаконний правоохоронний орган у Херсоні, – так званий «ИК «Северная исправительная колония №90» Управления службы исполнения наказаний по Херсонской области» та почали підшукувати осіб з числа місцевого населення, у тому числі діючих та колишніх правоохоронців, які б співпрацювали з ними у вищевказаному новоствореному окупаційною владою незаконному правоохоронному органі. 

«Уродженець Ковеля фактично проживаючи у місті Херсон, з ідеологічних та корисливих мотивів, достеменно знаючи про факт захоплення міста збройними формуваннями рф, в травні 2022 року, підтримуючи воєнну агресію рф на території України, погодився на пропозицію невстановлених осіб з числа військовослужбовців та представників спецслужб рф та добровільно зайняв посаду так званого «младшего инспектора 2 категории группы надзора отдела безопасности учреждения ИК «Северная исправительная колония (№90)» Управления службы исполнения наказаний по Херсонской области», тобто посаду у незаконно створеному окупаційною владою на тимчасово окупованій території міста Херсон правоохоронному органі», – йдеться постанові. 

Волинянин з моменту свого призначення, переслідуючи злочинні наміри та цілі, здійснював нагляд за утриманими особами, дотриманням розпорядку дня засудженими та забезпечував режим у незаконно створеному правоохоронному органі, тобто своїми діями сприяв встановленню та функціонуванню системи виконання покарань держави-агресора на території Херсонської області.

Волинянина взяли під варту в Миколаївський слідчий ізолятор, де чоловік буде чекати завершення досудового розслідування і вироку суду. Таке правопорушення належить до категорії особливо тяжких та за нього передбачено покарання до 15 років позбавлення волі. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Біля кордону з білоруссю створюють двокілометрову смугу, яку буде заміновано
Наступна новина На Волині за рік у виїзді за кордон відмовили майже п'ятьом тисячам чоловіків
Останні новини
Схожі новини