Волинянина покусав скажений кіт

Волинянина покусав скажений кіт
Фото ілюстративне. Джерело - www.intermarium.com.ua

На Волині домашній кіт, як згодом виявилося, хворий на сказ, покусав свого господаря – тепер чоловік проходить вакцинацію у медичному закладі.

Про інцидент, який трапився 12 червня у селі Бережці Любомльського району, стало відомо під час засідання державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації, повідомили у прес-службі РДА.

Головний державний інспектор ветеринарної медицини району Микола Вавриш розповів, що епізоотична ситуація щодо захворювання на сказ в районі напружена.

У зв’язку з цим випадком Бережці оголошені неблагополучним пунктом по сказу тварин. Тут введені карантинні обмеження на 60 днів.

Також загрозливою зоною визнали територію Вишнівської об’єднаної територіальної громади та лісомисливські угіддя навколо сіл Старовойтове, Коцюри та Римачі.

Довідка:

Сказ – вірусна хвороба людини і тварин з виразними ознаками ураження центральної нервової системи на 100% летальністю. На сказ хворіють всі види теплокровних тварин, а також людина.

Хвороба дуже поширена. Резервуаром збудника у природі є, насамперед, дикі тварини, зокрема лисиці, вовки, гризуни, бродячі собаки, коти та інші. Зараження відбувається переважно через укуси хворих на сказ тварин.

Причиною поширення захворювання є порушення правил утримання собак і котів, безвідповідальність власників домашніх тварин, зростання популяції бродячих собак та котів, збільшення популяції червоної лисиці та відсутність системи контролю за кількістю і міграцією цих тварин.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку водій-порушник хотів дати хабар патрульним. ФОТО. ВІДЕО
Наступна новина Володимир Бондар розповів про питання національної визначеності
Останні новини
Схожі новини