Володимир Бондар розповів про питання національної визначеності

Володимир Бондар розповів про питання національної визначеності

Український політик, виконувач обов’язків голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар розповів, що в Україні питання національної визначеності, національної більшості має бути передовим.

Про це він повідомив в інтерв’ю «Волинській правді».

«Путін заявляв і заявляє: там, де російська мова, – там Росія. Власне. І така сама ситуація буде і з Угорщиною, Румунією, Польщею. Та й з іншими державами. Чому зараз у нас нема яскраво вираженого польського сепаратизму? Тому що поки що немає носіїв мови», - пояснює політик.

Він зазначає, що мовне питання – дуже серйозне та глибоке.

«У нас ліберальна Конституція, ліберальне законодавство щодо самовизначення національних меншин. І це правильно. Ніде не можна провести межі: отут живуть одні, отут – інші. Але, разом із тим, червоною ниткою повинно проходити питання національної визначеності, національної більшості. Всі національні меншини повинні розуміти, що двомовність означає вільне володіння мовою як титульної нації, так і своєї національної меншини», - каже Володимир Бондар.

Він розповідає, що неодноразово бував у Польщі. Там влада у багатьох питаннях культивує розвиток традицій національних меншин.

«Але вже третє покоління людей, визнаючи себе українцями, вже не знає своєї мови, культури. Вони – поляки. Чому від такого польського досвіду має відмовлятися Україна? Представники будь-якої національної меншини повинні розуміти, що вони, передусім, громадяни України», - додає він.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: «За незасвоєні уроки історії українці зараз розраховуються дуже дорого», - Володимир Бондар


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянина покусав скажений кіт
Наступна новина Провели в останню путь полеглого на сході волинянина. ФОТО
Останні новини
Схожі новини