Волинянина, який працював на іноземну спецслужбу, затримали за державну зраду

Волинянина, який працював на іноземну  спецслужбу, затримали за державну зраду
Фото ілюстративне

Прокуратура Волинської області розслідує кримінальнку справу про вчинення волинянином державної влади.

Управлінням Служби безпеки України в області зібрано докази умисного скоєння чоловіком діянь на шкоду інформаційній безпеці України та надання ним представникам іноземної держави допомоги в проведенні підривної діяльності проти нашої країни, – повідомляють у прес-службі прокуратури.

Громадянин, перебуваючи на території іншої країни та потрапивши в поле зору її правоохоронних органів у зв’язку із вчиненням правопорушень, у жовтні 2017 року надав добровільну усну та письмову згоду співробітнику  іноземної спецслужби на конфіденційне співробітництво, обравши собі псевдонім.

Вступивши в агентурні відносини зі спецслужбою, волинянин розпочав здійснювати розвідувально-підривну діяльність на території України.

Нині у кримінальному провадженні триває досудове розслідування, з’ясовуються обставини вербування громадянина та вчинення ним дій на шкоду державним інтересам.

Зазначають, що за державну зраду санкцією ч.1 ст. 111 Кримінального кодексу України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 12 до 15 років із конфіскацією майна або без такої.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «У мене є пропозиція», – це неправильний підхід менеджера, – бізнес-коуч Євген Гетманчук у Луцьку
Наступна новина Волинян запрошують на ювілейний фестиваль ретроавтомобілів
Останні новини
Схожі новини