Волинянина, який став терористом і воював за «ДНР», засудили на 9 років

Волинянина, який став терористом і воював  за «ДНР», засудили на 9 років
Фото ілюстративне (джерело: Народна правда)

Військовослужбовця з Волині заочно засудили на 9 років за участь у терористичній організації «ДНР».

За матеріалами Управління СБ України у Волинській області заочно засуджено військовослужбовця Збройних Сил України за ухилення від несення служби та участь у терористичній організації «ДНР».

Оперативники спецслужби встановили, що у квітні 2014 року волинянин був призваний до лав Збройних Сил України та направлений для проходження служби в район проведення АТО. Влітку того ж року старший солдат потрапив у полон до проросійських бойовиків. Через кілька місяців, зрадивши військовій присязі, чоловік вступив до терористичної організації «ДНР», де зі зброєю в руках служив у так званій першій мотострілковій бригаді терористів, відомій як «Перша слов`янська бригада».

Куйбишевський районний суд Запорізької області визнав перебіжчика винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 409 та ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України, і призначив йому покарання у вигляді дев’яти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі зрадника оголошено у розшук. Початок терміну відбування покарання обчислюватиметься з дня його затримання та приведення судового рішення до виконання.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Фартовий опер» і «лента за лентою» . Як Порошенка приймали на Волині. РЕПОРТАЖ
Наступна новина Ноутбуки, магнітоли та інструменти: у Луцьку шукають власників крадених речей. ФОТО
Останні новини
Схожі новини