Волинянина, який возив в зону бойових дій гуманітарку, оштрафували за привезені звідти боєприпаси

Волинянина, який возив в зону бойових дій гуманітарку, оштрафували за привезені звідти боєприпаси

Любешівський райсуд оштрафував 38-річного чоловіка, який привіз додому з Харківщини боєприпаси і зброю. У зону бойових дій чоловік їздив з гуманітарною місією – возив туди військовим допомогу. Неподалік Куп'янська знайшов патрони і гранату, які вирішив привезти додому – «для захисту себе та своєї сім'ї».  Про це zaxid.net.

Зброю знайшли в машині під час перевірки на блокпості. Свою провину чоловік визнав. Зважаючи на його каяття та не те, що він займається волонтерством, суд призначив йому лише 1,7 тис. грн штрафу.

3 листопада чоловіка за кермом автомобіля Volkswagen зупинили на одному з блокпостів у Камінь-Каширському районі. Під час огляду правоохоронці запідозрили, що в автомобілі можуть бути заборонені предмети. Авто вилучили і під обшивкою правих пасажирських дверей у ньому знайшли гранату РГН, деталі до автомата та 440 патронів.

Слідчі з'ясували, що боєприпаси 38-річний чоловік перевіз з Харківщини. Туди він їздив, щоб завезти Збройним силам України гуманітарну допомогу.

«Неподалік міста Куп'янськ, в місцях проведення боїв, знайшов патрони та гранату, які з метою подальшого захисту себе та своєї сім'ї помістив у свій автомобіль та перевіз до свого дому. Просить суд суворо не карати», – переказують слова обвинуваченого в вироку Любешівського райсуду.

Суд взяв до уваги ряд пом'якшуючих обставин: чоловік розкаявся, позитивно характеризується за місцем проживання, займається волонтерською діяльністю. За волонтерство його нагородила подякою Верховна Рада.

Відтак чоловіка визнали винним у порушенні ч.1 ст. 263 ККУ (незаконне поводження зі зброєю), але призначили м'яке покарання – лише 1,7 тис. грн штрафу. За експертизи він повинен сплатити майже 5 тис. грн. Усі патрони суд постановив конфіскувати для держави, а решту боєприпасів, як-от корпуси гранат та деталі для автомата – знищити.

Вирок наразі не набрав законної сили, сторони можуть оскаржити його в апеляційному суді.

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За три місяці до пунктів незламності на Волині звернулося понад 13 тисяч людей
Наступна новина Погуляйко повідомив про ситуацію на українсько-білоруському кордоні
Останні новини
Схожі новини