За три місяці до пунктів незламності на Волині звернулося понад 13 тисяч людей

За три місяці до пунктів незламності на Волині звернулося понад 13 тисяч людей

Майже за три місяці роботи пунктів незламності, які діють на базі пожежно-рятувальних частин на Волині, за допомогою зверталися більш як 13 тисяч людей, більшість із яких під час блекауту.

Про це розповіла Суспільному провідна фахівчиня ГУ Державної служби з надзвичайних ситуацій в області Віталія Лукашевич.

За її словами, понад 200 волинян скористалися пунктами незламності з початку лютого. Загалом в області функціонують 30 рятувальних наметів, із них по два в Луцьку та Ковелі.

"Більшість звертаються люди з проханням зарядити гаджети, зігрітися десь трохи після тривалого перебування на вулиці, особливо останні дні, коли зберігається досить прохолодна температура».

Попри морози, які спостерігаються майже тиждень, людей у намет на проспекті Соборності в Луцьку біля РАЦСу звертається мало, – зазначив пожежник-рятувальник Анатолій Мордик.

"Стабільні стали графіки виключання електроенергії. Бувало таке, що приходила мама з блендером для грудної дитинки зробити поїсти. Заходили так само перехожі посидіти декілька хвилин випити чаю і піти по своїх справах", – каже рятувальник.

До цього пункту незламності щобудня приходить учень однієї з луцьких шкіл, 12-річний Денис. За словами шестикласника, зазвичай під'єднується до онлайн навчання або виконує домашнє завдання. Каже, що працювати йому тут комфортно, є електроенергія та інтернет.

Віталія Лукашевич каже, якщо температурні показники знизяться на тривалий термін, рятувальники готові розгорнути додаткові "пункти незламності".

Як розповіла синоптикиня обласного гідрометеоцентру Світлана Гончаренко, в четвер, 9 лютого, найближчої доби температура повітря у Волинській області становитиме 9-11 градусів морозу, вдень – від мінус трьох морозу до двох градусів тепла.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Польщі для українців відкрили безплатні курси з ІТ-технологій
Наступна новина Волинянина, який возив в зону бойових дій гуманітарку, оштрафували за привезені звідти боєприпаси
Останні новини
Схожі новини