Волинянка навчилася вирощувати помідори, які дають півкілограмові плоди

Волинянка навчилася вирощувати помідори, які дають півкілограмові плоди
Фото - Дачное время

Ольга Якимець із Старої Вижівки вирощує помідори сорту Алсу, які дають півкілограмові плоди.

Про це повідомляє Gazeta.ua.

«Щоб мати гігантські помідори, зробила крапельний полив. Останнім часом погода непередбачувана, а томатам треба волога, щоб плоди були соковиті», – розповідає 55-річна жінка.

Посіяла сорт Алсу, що дає червоні плоди серцеподібної форми. Виростають 300–400 г. А як пощастить, то й 500. Дозріває за 100 днів. Кущ Алсу – невисокий. Без підв'язування пагони ламаються під вагою плодів. Минулого року були такі, що в долоню не вміщалися.

Помідори Ажур виростають по 400 г. З одного квадратного метра можна зібрати 10–30 кг плодів. Кущ – 80 см заввишки.

Фото – ілюстративне 

А от кущ томатів Дика троянда виростає вдвічі вищий, майже 2 метри. Дає плоди по 350 грамів рожевого кольору. Це також ранній сорт, їх зручно перевозити й довго зберігати.

Фото – ілюстративне 

Сорт Апельсин кілька років підряд радує врожаями. Виростає кущ 1,5 м заввишки, стійкий до фітофтори. Плоди дає жовтого кольору по 200–400 г. Але варто остерігатися перезрівання. У них шкірка тонка й може тріснути.

Фото – ілюстративне 

Зав­жди маю хороший урожай із сорту Мрія. Помідори виростають темно-червоного кольору по 160 грамів. Урожай віддають увесь одразу. Цей сорт менше відомий, ніж Волове серце, який селекціонери вивели у рожевому, червоному, жовтому й чорному кольорі. У нього плоди виростають майже по 0,5 кілограма. Дають близько 25 кілограмів із квадратного метра.

Фото – ілюстративне 

Король королів є вже середньопізнім сортом, що стійкий до фітофтори. Він дає плоди 500–700 г. Кущ хоч і виростає майже 2 м, але й плодоносить рясно. З одного куща буде 5 кг помідор, – каже Ольга Якимець.

При вирощуванні крупних помідорів треба вчасно їх обрізувати. До моменту дозрівання плодів усі нижні листки мають бути обстрижені. Це захищає від фітофтори, покращує доступ повітря і сонця до плодів, прискорює дозрівання.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку зникла молода жінка. ФОТО
Наступна новина Представників волинських ОТГ навчають, як залучити інвестора в громаду 
Останні новини
Схожі новини