Волинянка переїхала в Ізраїль і розвиває там «солодкий» бізнес

Волинянка переїхала в Ізраїль і розвиває там «солодкий» бізнес
Альона Костюк з чоловіком та сином

Уродженка Каменя-Каширського Альона Чигиринцева (Костюк) вже вісім років мешкає в Ізраїлі, де планує відкрити «солодкий» бізнес. Її син служить у лавах тамтешньої армії.

Про її життя йдеться у матеріалі Лесі Мінібаєвої на шпальтах видання Полісся.

У чужу країну покликало кохання

Альона познайомилася в Інтернеті з росіянином Олександром, котрий на той час мешкав в Ізраїлі. Пара невдовзі узаконила свої стосунки в Україні – повінчалися в Іллінському храмі в райцентрі.

Вісім років тому на запрошення Олександра разом із тринадцятирічним сином Владиславом Альона переїхала до Ізраїлю.

У чужій країні жінка відкрила у собі новий талант – стала кондитеркою. 

«Ціни на кондитерку тут невеликі»

Спочатку Альона працювала нянею, згодом влаштувалася на підприємство, що займалося виготовленням мікрочіпів, а коли народила сина Дмитрика, вирішила присвячувати свій час родині.

Водночас почала опановувати кондитерське мистецтво.

«В Ізраїлі, на мою думку, кондитерське мистецтво не розвинуте настільки, як в Україні. Таку красу, яку творять наші майстрині, тут годі знайти. Я саме з їхніх виробів черпаю ідеї для своїх смаколиків. Буває важко знайти деякі інгредієнти, іноді приходиться їхати в інші міста, щоб щось купити», – розповіла майстриня.

За її словами, ціни на кондитерку в Ізраїлі невеликі.

«Наприклад, вартість торта залежить насамперед від його складу, а особливо від об’єму та роботи над оздобленням. Так, торт вагою 2,5 кг коштує 250 шекелів. Це приблизно 65 доларів. Для Ізраїлю — це недорого», – зазначає Альона.

Здебільшого її клієнти – це слов’яни. Тим часом ізраїльтяни дотримується кашруту (дозволеність певних продуктів), тому не всі з них замовляють випічку.

«Переїхавши жити у нове місто, маю тепер велику кухню, тому весь час прагну вдосконалювати кондитерську майстерність: купую нові форми, молди, інструменти, щоб практикувати, вчитися чомусь новому. Реманент для приготування потрібен дуже різноманітний. Ніколи не знаєш, що вигадає твій замовник. Останнім часом потроху набирається клієнтська база охочих до моїх виробів, і це спонукає мене до відкриття власної кондитерської», – поділилася майстриня.

«У будь-який момент сина можуть забрати на війну»

Нині старший син Альони Владислав проходить військову повинність. 

«Військова служба тут небезпечна, а особливо там, де нині перебуває мій син – він служить у бойових військах. У будь-який момент як Владислава, так і мого чоловіка можуть відправити на війну. У випадку збройного конфлікту усі без винятку військовозобов’язані за тривогою стануть на захист країни. Тут всі чоловіки після армії продовжують щороку, протягом місяця, відбувати повинність, щоб, так би мовити, не забути набуті навички», – розповіла Альона Костюк.

«Пам’ятаю й досі, як, приїхавши сюди у 2012 році, моєму чоловікові зателефонували о 4-ій ранку і він чимдуж відбув на війну у сектор Газа. І при цьому жодного зв’язку за період перебування там з ним не було. Залишається дякувати Богу за те, що повернувся живим та неушкодженим», – додала вона.

Син, як і всі чоловіки, служитиме 2,8 роки. Він перебуває у ЦАХАЛ (Армія оборони Ізраїля) у бойових танкових військах.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

«Це дуже престижно значитися саме у такого роду полках. До речі, Влад вже встиг зарекомендувати себе вправним армійцем, відтак отримав нагороду від командування як найкращий стрілок у всій військовій базі. В Ізраїлі солдатів люблять і поважають. Тутешня армія для молодих бійців стає такою собі школою майбутніх лідерів, адже, перебуваючи на службі, можна опанувати собі професію. Владислав, беручи приклад з мого чоловіка, після завершення служби має намір вчитися також на програміста», – повідомила жінка.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Медзаклади працюватимуть за новими тарифами. У МОЗ обіцяють зміни з 1 липня
Наступна новина Пробне ЗНО онлайн: сайти не витримують навантаження
Останні новини
Схожі новини