Волинянка стала переможницею чемпіонату зі спортивної ходьби у США

Волинянка стала переможницею чемпіонату зі спортивної ходьби у США

Волинянка Валерія Шоломіцька виграла захід на 10 000 метрів на юніорському чемпіонаті США U20 в Юджині. Дистанцію Валерія подолала за 46:46.97 хв. 

Про це повідомляють на сайті Федерації легкої атлетики України.

«Вдячна Федерації легкої атлетики США та особисто її президенту Віну Лананна за запрошення мене й моїх учениць – Валерії Шоломіцької та Юлії Петрик – для участі в юніорському чемпіонаті. Це вперше в історії національних чемпіонатів США, коли в його рамках дозволили змагатися спортсменам іншої країни. Дякую за цей важливий історичний момент для нашої держави», – написала у своєму Instagram тренерка Олена Борисюк.

Історична не лише для України, а й для США спортивна подія сталася 24 червня. Першою з учениць Олени Борисюк на старт вийшла Валерія Шоломіцька. На командному чемпіонаті світу зі спортивної ходьби, який у березні відбувався в Омані, вона була єдиною, хто представляв Україну. 

«Та подія не залишила байдужими, певно, жодну причетну до легкої атлетики людину – від уболівальників до керівників виду спорту. А те четверте місце Валерії стало для всіх нас дорожчим за будь-яке золото», – йдеться в повідомленні. 

Попереду Валерію Шоломіцьку чекає виступ на чемпіонаті світу U20 у Калі, а на шляху до нього спортсменка вкотре продемонструвала, що є однією з найсильніших скороходок світу у своїй віковій категорії. 

«На юніорському чемпіонаті США вона майже три хвилини виграла у найближчої переслідувачки й перемогла зі спортивної ходьби на 10000 метрів (46:46.97 хв). У срібної медалістки, Анджеліки Гарріс, 49:29.73 хв», – зазначають у повідомленні.

На цьому виступи українок на стадіоні в Юджині, який менше ніж за місяць прийматиме дорослий чемпіонат світу з легкої атлетики, не завершуються. Попереду змагання Юлії Петрик з бігу на 1500 метрів.

Читайте також: Випускниця з Маріуполя отримала «золоту» медаль у Луцьку

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Випускниця з Маріуполя отримала «золоту» медаль у Луцьку
Наступна новина Ранкове зведення Генштабу ЗСУ. Яка ситуація на Волинському та інших напрямках
Останні новини
Схожі новини