Волинянка захворіла на кір, незважаючи на щеплення

Волинянка захворіла на кір, незважаючи на щеплення

Жителька села Мар'янівка, яка навчається в Тернопільському медичному інституті, захворіла на кір, незважаючи на те, що раніше зробила необхідну щеплення.

Про це повідомляє Район.Горохів з посиланням на Волинський обласний лабораторний центр МОЗ.

Усього у 2018 році зареєстровано 28 випадків кору. Із числа захворілих майже 71% становлять діти. У понад 67% випадків діагноз підтверджено вірусологічно.

Протягом минулого тижня епідемічний поріг по захворюваності грипом та ГРВІ в області перевищено на 21,5%. За тиждень захворіло понад 10,7 тисяч осіб проти 9,4 тис. попереднього тижня, що більше на 13%. За даними багаторічних спостережень, така кількість захворілих в області спостерігається на піку епідемічного процесу. Кількість госпіталізованих з ускладненнями «ГРВІ» знаходиться, як і минулого тижня, на високому рівні і становить близько 300 осіб на тиждень, з них 73% — діти.

Зареєстровано перевищення епідемічного порогу в 7 районах області: Ківерцівському районі на 4%, Горохівському районі на 31%, Турійському районі на 66%, Шацькому районі на 89%, Старовижівському районі — 19,5%, Маневицькому районі – 13,4%, в Любомльському в 2 рази.

Із числа хворих діти до 17 років становили понад 65%.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині сотні людей залишились без транспорту. ВіДЕО
Наступна новина «Інвестор» подарує на згадку мешканцям ЖК «Юпітер» ексклюзивні лампи. ФОТО
Останні новини
Схожі новини