«Вони всі помруть»: опублікували скандальне аудіо з заступником Супрун

«Вони всі помруть»: опублікували скандальне аудіо з заступником Супрун

Рахункова палата оприлюднила аудіозапис доповіді заступника в.о.голови МОЗ України Уляни Супрун Олександра Лінчевського, де він заявив, що витрачати гроші на онкохворих недоцільно, оскільки «вони все одно помруть».

Запис на сторінці у Facebook опублікував нардеп Костянтин Іщейкін.

«Можна прослухати, що і як говорив заступник міністра, навіть з якою інтонацією», – написав він.

Підкреслюється, що 286 млн гривень бюджетних коштів, виділених для лікування онкохворих за кордоном, МОЗ використав неефективно, ще 24 мільйони гривень – використані з порушенням законодавства, а близько 200 млн – взагалі не були використані в рамках цієї програми.

«Гроші були. Але їх не використали. Були. І комусь вони не дісталися. І ніхто не плаче, як Оскар Шиндлер, тримаючи останні цінності, які могли когось врятувати, комусь продовжити життя. Півмільярда наших з вами грошей втрачено!» – підкреслив він.

Нагадаємо, Лінчевський зокрема заявив наступне: «Відносно ефективності. Відносно нерезультативності і неекономно використанні грошей. У сухому залишку – 25 відсотків пацієнтів, власне, вмирають. Тобто кожен четвертий лікується за кордоном неефективно. Друзі, колеги! Це рак. Вони всі помруть. Вони всі помруть без варіантів. І ефективність цієї програми нуль відсотків!»

Як повідомлялося, після скандального висловлювання голова правління національного руху за трансплантацію Юрій Андрєєв закликав Кабмін звільнити Лінчевського.

Сам Лінчевський заявив, що поширені ЗМІ фрагменти засідання «не відображають ні хід дискусії, ні позицію Міністерства охорони здоров'я». Він також висловив жаль з приводу того, що його «вирвані з контексту слова» образили пацієнтів і їх сім'ї.

Нагадаємо, у США вилікували рак грудей на останній стадії.

 

Рахункова палата оприлюднила аудіозапис з виступом Олександра Лінчевського. Можна прослухати що і як говорив замміністра, навіть з якою інтонацією. І факти та цифри замість ілюстрацій: 286 мільйонів гривень бюджетних коштів, виділених для лікування онкохворих за кордоном, МОЗ використало неефективно. Ще 24 мільйони гривень – використані з порушенням законодавства, а близько 200 млн – взагалі не були використані в рамках цієї програми! Гроші були. Але їх не використали. БУЛИ. І комусь вони не дісталися. І ніхто не плаче як Оскар Шиндлер, тримаючи останні цінності, які могли когось врятувати, комусь продовжити життя. Півмільярда наших з вами грошей змарновано! Дякую за висвітлення реального стану речей та вперше (!) принципову позицію Рахунковій палаті і особисто Валерій Пацкан!

Posted by Костянтин Іщейкін on Tuesday, 5 June 2018

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Обрали перевізників для трьох луцьких маршрутів
Наступна новина Повідомили, скільки на Волині «заробили» на туристичному зборі
Останні новини
Схожі новини