ВООЗ буде виплачувати компенсації за побічні дії від вакцини проти коронавірусу

ВООЗ буде виплачувати компенсації за побічні дії від вакцини проти коронавірусу
Фото ілюстративне

Всесвітня організація охорони здоров’я надаватиме компенсації громадянам 92 бідних країн-членів глобальної програми COVAX, якщо ті отримають серйозні побічні ефекти після щеплення від COVID-19.

Про це із посиланням на заяву ВООЗ повідомляє The Guardian, передає ТСН.

«Надаючи одноразову компенсацію без звинувачення при повному і остаточному врегулюванні будь-яких претензій, програма COVAX спрямована на значне скорочення необхідності звернення в суди, що є потенційно тривалим і дорогим процесом», – наголосили в організації.

Очікується, що подавати заявки постраждалі зможуть через спеціальний сайт, який планують запустити до кінця березня цього року. У ВООЗ зазначають, що їхня програма компенсації надасть щепленим «швидкий, справедливий, надійний і прозорий процес».

При цьому в організації переконані, що випадки серйозних побічних ефектів будуть «рідкісними». Програма діятиме щонайменше до 30 червня 2022 року.

У виданні зазначається, що країни, які самостійно фінансують свої закупівлі вакцини від COVID-19, також планують запровадити програми відповідальності.

COVAX є глобальною ініціативою з пришвидшення розробки, виробництва та постачання вакцин від коронавірусу до країн із низьким та середнім доходом. Україна також входить до цієї програми.

Нагадаємо, що літак із першою партією вакцини від COVID-19 «Covishield», що виробляється за ліцензією Oxford/AstraZeneca, прибуде до столичного аеропорту «Бориспіль» вранці у вівторок, 23 лютого.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина За минулу добу в Україні виявили 4 182 хворих на коронавірус. Одужало — 4 351
Наступна новина У селі біля Луцька жінок запрошують на безкоштовне обстеження
Останні новини
Схожі новини