ВООЗ подовжила дію глобальної надзвичайної ситуації через коронавірус

ВООЗ подовжила дію глобальної надзвичайної ситуації через коронавірус
Фото ілюстративне

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) подовжує дію глобального режиму надзвичайної ситуації у зв'язку з пандемією коронавірусу. 

Про це повідомив генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус, пише Главком.

«Пандемія залишається надзвичайною ситуацією для суспільної охорони здоров'я», – сказав він.

Гендиректор додав, що наступне засідання комітету ВООЗ щодо надзвичайної ситуації у зв'язку з коронавірусом скличуть протягом 90 днів.

За його словами, висновок про те, що пандемія, як і раніше, є надзвичайною ситуацією світового рівня, зроблено на засіданні комітету, який складався з 18 експертів і 13 консультантів, одноголосно. 

Гебреєсус також закликав країни продовжувати допомагати вразливим для пандемії державам, створювати механізми акумулювання досвіду боротьби з Covid-19, виконати роботи із забезпечення справедливого доступу медичного персоналу до захисних засобів, координувати зусилля світової експертної спільноти у сфері епідеміології, вакцинації та лікування коронавірусної інфекції. 

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Ніколи б не подумала, що в РАЦС підемо у масці». Як одружуються у Луцьку під час карантину
Наступна новина Розповіли, як почуваються інфіковані COVID-19 волинські поліцейські
Останні новини
Схожі новини