«Ніколи б не подумала, що в РАЦС підемо у масці». Як одружуються у Луцьку під час карантину

«Ніколи б не подумала, що в РАЦС підемо у масці». Як одружуються у Луцьку під час карантину
Фото ілюстративне

Реєстрацію шлюбів у Луцьку під час карантину не скасовували. Місцевий РАЦС за цей час зареєстрував пів сотні подружніх пар. Це майже стільки ж, як було торік. Карантин зійшовся з Великоднім постом, коли охочих зареєструвати шлюб традиційно небагато. Після Великодня потік охочих дещо зріс.

Як одружують в умовах обмежень на Волині – у сюжеті 5 каналу.

Новоспечене подружжя Валентинюків розповіло, що уся процедура реєстрації тривала не більше як 10 хвилин.

«Карантин, ніхто не знає, коли закінчиться, а на дорозі сімейного щастя нащо, щоб хтось ставав – карантин чи ще щось. Я б ніколи не могла подумати, що в РАЦС підемо в масці», – кажуть молодята.

Обручки Іван та Дарина придбали ще до карантину. А бурхливо святкувати весілля, зізнаються, взагалі не планували.

«Карантин завершиться, то можна буде й зробити якесь святкування. Якщо ні, то ні. Просто зараз церемонії певної немає, нікого не запросити, тому вирішили собі простіше, двоє і все. Будуть чекати вдома, собі сядемо і відсвяткуємо», – розповідає молоде подружжя.

Реєстрація шлюбу відбувалася з дотриманням суворих обмежень. В умовах карантину шлюб укладають без гостей. Виняток роблять лише для найближчих родичів.

«Обов'язкові – це наявність масочки, рукавичок для молодят. Для гостей, якщо врахувати відстань, яку повинні дотримуватись громадяни, 5-6 людей. Батьки – будь ласка, діти, якщо є спільні, то, будь ласка, без питань», – зазначає заступниця керівника Луцького відділу ДРАЦС Ірина Вахта.

Лише за останній місяць у Луцьку шлюб уклали понад пів сотні пар. Четверта частина тих, хто заздалегідь подали заяви, в умовах карантину йти до РАЦСу не наважилася. Переносять одруження на літо-осінь.

Читати також: «Без урочистостей, у масці і навіть без обручок», - лучанка про одруження в умовах карантину

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Посіяли, але висаджувати не будемо». Волинські фермери через карантин зазнають збитків
Наступна новина ВООЗ подовжила дію глобальної надзвичайної ситуації через коронавірус
Останні новини
Схожі новини