Вперше в Україні: на Волині відкрили централізовану службу «104»

Вперше в Україні: на Волині відкрили централізовану службу «104»

На Волині відкрили першу в Україні централізовану аварійно-диспетчерську службу «104». Завдяки цьому всі дзвінки в газову службу з будь-якого населеного пункту області надходитимуть на одну лінію, а обслуговування споживачів стане якіснішим.

Оновлене приміщення презентували 15 жовтня. На святі були присутні газовики Волинської області, а також гості з Чернігова, Львова, Вінниці, Житомира та Івано-Франківська.

Під час заходу розповіли про три новації «Волиньгазу».

Перша – створення єдиного оперативного диспетчерського центру в Луцьку.

Керівник аварійно-диспетчерської служби Валентин Киричук розповів, що відтепер виклики будуть фіксуватись за іншим принципом. Раніше люди телефонували на аварійну службу свого району.

Зараз же, коли абонент телефонує з будь-якої точки Волині, він потрапляє на єдиний центр – у Луцьк.

«Диспетчерська служба розділена на операторів та диспетчерів. Оператори приймають виклики та оформлюють заяви, диспетчери бачать в системі заявку і відправляють аварійну бригаду», – розповідає Валентин Киричук.

Завдяки другій новації – системі GPS-навігації – диспетчер в режимі онлайн бачить розташування автомобілів, може скерувати бригаду на інший шлях чи відправити на місце аварії додаткову.

Третя новація – оптимізація служби «104».

Зараз на зміні є 2 оператори й 1 диспетчер. В середньому вони приймають 30 дзвінків за добу.

До цього нововведення у «Волиньгазі» було 48 диспетчерів. Цілодобово на 14 постах працювали чергові, навіть якщо за тиждень вони приймали кілька викликів.

Завдяки новій системі роботи кількість працівників скоротили. До реорганізації штат налічував 186 людей, після неї – 151.

«Внаслідок оптимізації ми могли вивільнити кошти з фонду оплати праці – 242 тисячі в місяць, в рік – 2 млн 904 тисячі. Ці кошти були потрачені на ремонт приміщення і закупку сертифікованої цифрової станції. За нашими підрахунками витрати окупляться за 11 місяців», – розповідає керівник аварійно-диспетчерської служби.

Наразі для працівників є всі умови для комфортної роботи: сучасний стильний офіс, якісна техніка, затишна кухня та кімната відпочинку, душ, туалети.

«Ми їздимо в інші області й бачимо, як наші колеги запроваджують проєкти розвитку регіональної газової компанії. Вони відповідають нашим цінностям – це клієнтоорієнтованість, надійність і відкритість. Ці цінності ми своїм прикладом і щоденною працею запроваджуємо у життя», - сказав голова правління ПАТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя.

З його слів, саме для поліпшення надійності і покликаний проєкт з централізації аварійно-диспетчерської служби.

Мовляв, він дасть можливість надійно, безпечно і вчасно реагувати на всі аварійні виклики та забезпечувати безперебійне газопостачання для клієнтів.

Оцінили зроблене «Волиньгазом» колеги з інших міст. Представник АТ «Івано-Франківськгаз» Віталій Шульга зазначив, що волинська газова служба – приклад для інших, бо задає планку, до якої хочуть тягнутись інші.

«З чого починались центри обслуговування клієнтів декілька років тому? Один зробив, інший повторив і пішло…Найважче було першому. Сьогодні спостерігаючи, яких зусиль доклав «Волиньгаз» для створення цього приміщення і системи, яка працюватиме швидко, ефективно, надійно, розумію, що це непростий шлях. Нікому іншому не могли довірити зробити це першому, як Мирославу Івановичу», – зауважив Віталій Шульга.

Під час заходу всім провели екскурсію приміщенням, продемонстрували, як працює нова система. Згодом священик Михайло Бучак освятив всі кабінети.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку розпочинається опалювальний сезон
Наступна новина Вже наступного тижня у Луцьку будуть їздити нові тролейбуси
Останні новини
Схожі новини