Всі ісландці за замовчуванням стануть донорами органів

Всі ісландці за замовчуванням стануть донорами органів

Остаточний закон про пожертвування органів, який вперше був представлений в парламент Ісландії в 2012 році увійшов в силу.

З цього моменту всі ісландці будуть донорами органів за замовчуванням, якщо вони не вказують інакше. Про це повідомляє Сьогодні з посиланням на Grapevine 

Ця версія закону була введена депутатами від прогресивної партії Силья Дьоггом Гуннарсдоттір і Вілумом Лором Лорссоном, але насправді він був вперше представлений Сівом Фрілефісдоттіром, який також був депутатом від прогресистів в 2012 році. 

Концепція закону досить проста. Передбачається, що всі ісландці будуть донорами органів за замовчуванням, за двома винятками: якщо померлий заздалегідь вказав, що він не хоче, щоб його органи були вилучені, або якщо померлий нічого не сказав з цього питання, однак говорили його найближчі родичі.

Як повідомлялося, законопроект далеко не революційний. Інші скандинавські країни вже мають аналогічні закони. Дослідження, проведені в Ісландії, показали, що люди готові були пожертвувати свої органи в 60% випадків. 

З нестачею доступних органів, не тільки в Ісландії, але і у всьому світі, цей закон сподівається скоротити час очікування для потенційно рятують життя процедур. 

Міністерство здоров'я незабаром опублікує офіційну вступну заяву з цього питання, щоб краще познайомити ісландців з новим законом і його політикою. 

Нагадаємо, Верховна рада України дозволила трансплантацію органів за згоди донора. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чому у спеку не можна приймати холодний душ?
Наступна новина Пожежу у Чорнобильській зоні вдалося ліквідувати
Останні новини
Схожі новини