Всі переплутали пом'якшення карантину з повним його скасуванням, - Степанов

Всі переплутали пом'якшення карантину з повним його скасуванням, - Степанов

Міністерство охорони здоров’я пов’язує зростання добової кількості нових випадків коронавірусної хвороби з порушенням громадянами протиепідемічних вимог, а не зі збільшенням кількості тестувань.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на щоденному брифінгу, пише «Українська Правда».

«Близько 10 тисяч тестувань методом ПЛР ми вже робимо близько двох тижнів. Значне зростання кількості підтверджених випадків COVID-19 в нас почалося відбуватися минулого тижня, коли ми стійко перейшли поріг – своєрідні антирекорди почали ставити: більше 600, і 753 було випадки», – каже Степанов.

Степанов зазначив, що зростає і кількість звернень до лікарів, і кількість госпіталізованих.

«Ми пов’язуємо це, в тому числі, з тим, що всі ми переплутали пом’якшення карантинних заходів з повним скасуванням обмежень. Повністю нехтуємо рекомендаціями Міністерства охорони здоров’я: дотримання соціальної дистанції, користування антисептиками, користування масками. Це перше.

По-друге, ми бачимо певні спалахи в окремих населених пунктах – у тому числі, вони пов’язані з проведенням тих чи інших свят, знову ж таки, з недотриманням карантинних обмежень.

Ми вважаємо, що одним із основних критеріїв того, щоб знизити ризик інфікування і зменшити кількість захворювань, є дотримання рекомендацій МОЗу», – заявив очільник МОЗ.

Найвищі показники захворюваності у Львівській, Рівненській, Волинській і Харківській областях, додав він.

Нагадаємо, за останню добу на Волині виявили 61 новий випадок.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скасування ЗНО є неприпустимим, - Міносвіти
Наступна новина Рішення щодо проведення ЗНО ухвалять 19-20 червня, - Степанов
Останні новини
Схожі новини