Рішення щодо проведення ЗНО ухвалять 19-20 червня, - Степанов

Рішення щодо проведення ЗНО ухвалять 19-20 червня, - Степанов
Фото ілюстративне

На сьогодні показники захворюваності на коронавірус в Україні дозволяють проводити ЗНО, але остаточне рішення з цього питання прийматиметься 19-20 червня.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми визначили два чітких критерії, які будуть застосовуватись на національному рівні. Вони всі пов'язані з різким зростанням захворюваності. І ми будемо визначатись 19-20 червня, будемо дивитись на ці критерії. Сьогодні ці критерії повністю дозволяють провести ЗНО, і в такому аспекті рухається країна", - сказав Степанов.

Читати також: Скасування ЗНО є неприпустимим, - Міносвіти

Він зазначив, що згідно з рішенням Кабміну та з огляду на нинішню ситуацію ЗНО має розпочатися з 25 червня. За його словами, МОЗ чітко визначило рекомендації, за яких умов з точки зору безпеки повинно проходити ЗНО. Вони затверджені в тому числі постановою заступника міністра охорони здоров'я - головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, додав Степанов.

"Це і проведення термоскринінгу, і допуск виключно людей, які здають ЗНО, вони повинні бути в масці, розсадка учнів лише з дотриманням соціальної дистанції, обов'язково повинні бути визначені маршрути доставки – яким чином доїжджають люди до пунктів оцінювання. Не допускаються будь-які інші особи, окрім учасників процесу", - нагадав міністр.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Всі переплутали пом'якшення карантину з повним його скасуванням, - Степанов
Наступна новина Що заважає жінкам-експерткам бути публічними? Опитування
Останні новини
Схожі новини