«Втратили репутацію за 5 хвилин». Хор імені Верьовки потрапив у гучний скандал. Що кажуть на Волині?

«Втратили репутацію за 5 хвилин». Хор імені Верьовки потрапив у гучний скандал. Що кажуть на Волині?
Хор імені Верьовки і Євген Кошовий на сцені «95 кварталу»

У шоу «Вечірній квартал» студії «Квартал 95» комік Євген Кошовий та учасниці Національного заслуженого академічного українського народного хору України імені Григорія Верьовки виконали пісню «Горіла хата, палала», у якій висміяли підпал будинку ексголови НБУ Валерії Гонтаревої.

Відео із виступом з’явилося на сторінці «Кварталу 95» в Youtube у неділю, 20 жовтня.

Про що співали у пісні-пародії?

Пародію виконали під мелодію української народної пісні «Горіла сосна, палала».

У ній зокрема співають:

«Горіла хата, палала, 

в Лондоні жінка плакала.

Хата горить в Гореничах,

а в Лондоні Валерія

думає на Валерича…

Люди вогонь побачили,

допомагати почали,

відра схопили, прибігли,

в вогонь соляру плескали.

Що будем з горем цим робить?

Люди підняли гвалт і крик

І почали робить шашлик.

Приїхало три слідака,

Тридцять три рятувальника,

Не запізнилася швидка,

Бо всім кортіло шашлика.

А тая хата все горить,

Як в дельбанку депозит,

Як в надрабанку мій кредит,

По вісім в доларах кредит.

У пісні цій мораль проста:

Хата згоріла від стида».

Сам Євген Кошовий назвав цей виступ «запальним фолком», а його колега Степан Казанін – «яскравою подією».

Як відомо, 17 вересня у Гореничах під Києвом згорів дотла дім колишньої голови Нацбанку України Валерії Гонтаревої, яка зараз живе і працює у Великій Британії.

Що думає про виступ сама Гонтарева?

Ексголова Національного банку України Валерія Гонтарева прокоментувала номер студії «Кварталу 95» про підпал її будинку проекту Радіо Свобода «Ньюзрум»

«Це сором!!! Насміхатися над людським горем – це неможливо уявити у цивілізованому суспільстві!» – зазначила Гонтарева, додавши, що про номер дізналася від друзів.

Відповідаючи на запитання, чи розглядала вона можливість замовлення цього номеру олігархом Ігорем Коломойським, Гонтарева зазначила: «Можливо, так і є. Я про це не думала».

«Щодо цинізму «95-го Кварталу» сумнівів давно нема. Але участь у цьому народного хору – це вже сором для всієї країни», – додала ексголова НБУ.

Вона вважає, що скарга до суду у цьому випадку не матиме результату. «Якщо позиватися до суду, то в мене грошей не вистачить на всі ці суди. А ще і суди повністю продажні на користь Коломойського. Ви це і самі бачите», – сказала Гонтарева.

При цьому вона впевнена, що Коломойський в будь-якому разі заперечуватиме свою можливу причетність до номеру.

Що сказав міністр культури?

Міністр культури, молоді та спорту Валерій Бородянський попросив вибачення у Гонтаревої за участь хору імені Верьовки у згаданому номері.

«Вибачте, Валерія Олексіївна, мені соромно за Національний заслужений академічний український народний хор України імені Григорія Верьовки», – написав він у Facebook.

Хор хочуть позбавити права виконувати гімн

Нардепка від «Європейської солідарності» Ірина Геращенко повідомила, що депутати готують листа на ім'я спікера Дмитра Разумкова з тим, щоб хор імені Верьовки не виконував гімн на відкриттях і закриттях сесій Верховної Ради.

«Кінець епохи Гідності. Легендарний хор, що співав «Реве та стогне» і Гімн, тепер, без всякого смущєнія, затягує сумнівні пародії. Наступний етап - частушки і сороміцькі пісні? Ми дійсно згідні фінансувати перетворення хору зі світовим іменем на приблатньонних лабухів без честі і совісті? Це і є анонсована нова гуманітарна політика, яка має повернути нам заблудші уми мешканців Криму і Донбасу? В Кремлі, безумовно, скоморошество хору сприймуть на ура.
Але я найближчим часом зась на їх концерти. Не тільки політики, але і цілі колективи можуть втратити репутацію за 5 хвилин. Хор має вибачитися. І перед пані Гонтарєвою, й перед тими, хто любив їх творчість», – написала Геращенко у Facebook.

Як номер кварталівців і хору прокоментував Коломойський?

Український олігарх Ігор Коломойський теж прокоментував номер студії «Кварталу 95», пише Радіо Свобода «Ньюзрум». Він спочатку сказав, що не бачив номер, утім пообіцяв подивитися і зрештою відповів: «Браво!». Та додав, що номер йому «дуже сподобався». «З приводу того (сподобалось – ред.), що «згоріла від сорому», – зазначив він.

«Вам саме ця фраза сподобалась?» – уточнила журналістка. «Ну звичайно!» – відповів Коломойський. Він також додав, що ще більше йому сподобалася фраза «Валерія думає на Валерича».

На запитання про те, чи не вважає він це насміханням з людського горя, Коломойський відповів, що ні. «Так не останнє ж майно згоріло. Що, тільки в неї хата згоріла? А скільки на Донбасі хат згоріло?» – зазначив він.

На запитання про те, чи сподобається йому, якщо «Квартал» жартуватиме про спалені на Донбасі будинки, Коломойський відповів: «Коли вони будуть жартувати – будемо розмовляти. А ми ж зараз говоримо в контексті (підпалу будинку Валерії Гонтарєвої, – ред.). Маніпуляціями тільки не займайтесь».

Окрім того, Коломойський відкидає закиди про те, що номер номер студії «Кварталу 95» про підпал будинку колишньої голови Національного банку України Валерії Гонтаревої міг замовити саме він до її дня народження (20 жовтня у Гонтаревої день народження).

«Я не знаю, коли день народження у Валерії Гонтарєвої, хоча це нескладно дізнатись за бажання. По-друге, я не брав і не беру участі в створенні контенту «Кварталу 95», тим більше на честь дня народження Гонтарєвої (занадто багато їй честі)», – зазначив він.

Коломойський також додав, що з «Кварталом» не підтримує зв’язок з вересня минулого року і на політику їхніх жартів не впливає.

Керівник хору теж відреагував

Гендиректор і художній керівник хору імені Верьовки Зеновій Корінець теж прокоментував скандальний номер студії «Кварталу 95» про підпал будинку ексглави НБУ Валерії Гонтаревої, повідомляє 24 канал.

За словами Корінця, ідея номеру належала режисерам «Кварталу». Він додав, що в якійсь мірі піддався на вмовляння і погодився на участь хору імені Верьовки у скандальному номері. 

«Нас запевнили, що це такий стьоб. Вони ж з усіх стібаються. З президента, політиків. Нас попросили заспівати разом з Кварталом»,
– наголосив Корінець.

Він також зазначив, що хор часто працює за контрактами. За його словами, цього разу «Квартал» заплатив їм 30 тисяч гривень за виступ у номері.

Водночас керівник хору підкреслив, що ніколи і в думках не мав наміру говорити про щось антиукраїнське. 

На уточнююче питання журналістки, чи не боїться він якихось мітингів на концертах з приводу цього, він відповів: «Так, можливо, на жаль». 

Що кажуть на Волині?

Керівник Волинського державного академічноо народного хору Олександр Стадник: «Я все розумію, гроші не пахнуть... Але чи є межа, за яку совість не дає переступити?… Сумно. І дуже соромно.
І це ж ще треба вміти так підставитись, щоб навіть новий міністр культури вибачався за хор ім. Г. Верьовки. Щось пішло не так.))»

Тетяна Сомова: «Читаю скрізь про трешак з хором ім. Вірьовки і курвами з кварталу, але дивитися не хочу.
Хор справжній там??
Була б віруюча, казала б, що то скоро кінець світу. Як тут жити?(»

Павло Данильчук: «Думаю, більшість тих, хто з вчорашнього дня тут обурюється номеру з хором, ніколи квартал і не дивляться, хіба випадково в дорозі, коли водій маршрутки вмикає.

Тож ці пости знову линуть в нікуди, адже ті, кому це «нармас», навіть на вас не підписані».

Богдан Климчук: «95 квартал із їх "палаючою хатою" і всі хто плескають від цього в долоньки і хіхікають нагадують мені канібалів... Їм скормлюють їхнє ж майбутнє через зомбоящички і вони хавають... Гонтарєва не свята жіночка, далеко не свята і в мене є безліч притензій до неї, але у справі Приватбанку їй вистачило сміливості стати на сторону держави. Якщо це все нащо здатний Бєня, то це свідчення радше його слабкості і мстивості».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Вручала ключі і думала: «Ех, а ця квартира могла бути моєю…» – менеджерка «Інвестора» Ірина Новосад
Наступна новина Подарунки, гарбузи та бульбашкове шоу. Як Луцький зоопарк святкував день народження?
Останні новини
Схожі новини