Як кермувати авто під час дощу: поради поліції

Як кермувати авто під час дощу: поради поліції

У патрульній поліції Волинської області опублікували пам’ятку водієві про основні моменти безпечного водіння під час дощу:

1. Глибокі калюжі на дорозі краще переїжджати повільно і обережно. Під ними часто ховаються колодязі каналізації та теплотрас або велика вибоїна на асфальті. Крім того, при в’їзді машини в калюжу на великій швидкості можна серйозно пошкодити бампер або радіатор. Якщо яма глибока, є небезпека попадання води в двигун, який заглухне посеред ями, а також велика ймовірність в некерованому стані виїхати за межі проїзної частини дороги.

2. Гальмувати потрібно плавно: якщо різко натиснути на педаль гальма до кінця, то автомобіль просто злетить з дороги. Можна також застосувати гальмування двигуном, перемикаючи з вищої передачі на нижчу.

3. Дощ тільки починається: якраз саме час зменшити швидкість руху, збільшити дистанцію та інтервал між автівками, уникати обгонів, різких маневрів.

4. Завжди під час дощу вмикайте фари(ближнє світло). Вдалий варіант для дощової погоди – протитуманні фари.

5. Після того, як виїхали з калюжі, кілька разів натисніть на гальма: так їх можна просушити.

6. У жодному разі не можна продовжувати рух під час дощу, якщо перестали працювати склоочисники, запотіли вікна або сильно забруднені світлові прилади, особливо в темний час доби.

7. При русі під час дощу не слід наближатися дуже близько до транспортного засобу, що їде попереду, бруд із його коліс може забризкати лобове скло, що обмежить вашу видимість.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Володимирі попри заборону продають алкоголь. ВІДЕО
Наступна новина У волинських патрульних - поповнення
Останні новини
Схожі новини